Najnovije

VALS PRESEKAO: Nema slobode ispovedanja, ovo je novi društveni dogovor između Francuske i muslimana!

Premijer Francuske Manuel Vals objavio je članak u listu „Žurnal di dimanš“, u kojem je pozvao na revidiranje odnosa između Francuske i njenih muslimanskih građana. Po mišljenju političara, obe strane treba da izađu jedna drugoj u susret.

Manuel Vals (Foto: Sinhua)

Po mišljenju šefa francuske Vlade, islam je sada integralni deo republike. Vals je oštro osudio antiislamske pozive koji dolaze od krajnje desnog dela političke elite, pre svega od Nacionalnog fronta.

U isto vreme, vlasti imaju puno pravo da reaguju maksimalno oštro kako protiv onih koji okreću oružje na sugrađane, tako i protiv onih koji im daju ideološko pokriće. Pre svega se radi o salafidskim (vehabističkim) propovednicima. „Pozivamo muslimane Francuske da daju žestok otpor onima koji potkopavaju zemlju iznutra. Ovakve akcije treba da se nalaze u osnovi novog društvenog dogovora između nas i muslimana“, piše šef Vlade. Vals je izjavio da, ako do toga ne dođe, vlasti neće moći da obezbede muslimanskoj opštini slobodu ispovedanja. „Svetovna Francuska neće sedeti i čekati, dok vi samostalno rešite problem“, zapretio je on. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA