Najnovije

"Vatreni grom" NATO-a, tik uz belorusku granicu!

Vojne vežbe „Vatreni grom 2016“ biće održane u Litvaniji od 1. do 12. avgusta, a u manevrima će učestvovati više od hiljadu vojnika iz pet zemalja-članica NATO-a, kao i ukrajinski minobacači, saopštila je služba za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Litvanije.

"Vatreni grom" NATO-a (Foto: Sinhua)

„U vežbama će učestvovati oko 1.100 vojnika iz pet država-članica NATO-a (Litvanije, Letonije, Nemačke, Portugalije i SAD) i minobacači i Ukrajine. Vojnici Letonije, Nemačke i Ukrajine prvi put će učestvovati na vojnim vežbama koje Litvanija organizuje već četvrti put“, navodi se u saopštenju litvanskog Ministarstva.
Manevri će se sprovoditi na tri poligona u zemlji: na poligonu „General Silvestras Žukauskas“ u Pabradu (Švenčenski rejon), na poligonu „General Povilas Plehanavičjus“ u Kajraju (Klajpedki rejon) i na „Gajžunskom“ poligonu (Jonavski rejon).
„Na poligonu ’Plehanavičjus‘ u Kajraju 2. avgusta biće održana paljba iz samohodnih haubica PZH 2000, koju je vojska Litvanije nabavila u Nemačkoj“, dodaje se u saopštenju Ministarstva.
Istog dana na pripremljene objekte u Baltičkom moru pucaće vojnici Litvanije i Nemačke,pomoću samohodnih haubica PZH 2000, litvanski artiljerci će zajedno sa vojnicima Portugalije koristiti haubice M50 i L118, a vojnici SAD pucaće iz samohodnih haubica „paladin“ (M109A6). Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA