Najnovije

BISERI IZ KIJEVA: Ukrajinci raspisali poternice za Putinom, Medvedevim i Šojguom?!

Glavni ukrajinski tužilac Jurij Lucenko izjavio je da su protiv 18 visokih ruskih zvaničnika podignute optužnice zbog zločina počinjenih protiv ukrajinske nacionalne bezbednosti.

Putin, Medvedev i Šojgu (Foto: RIA novosti)

Lucenko je izjavio da ukrajinsko tužilaštvo radi na pokretanju krivičnog postupka protiv predsednika i premijera Vladimira Putina i Dmitrija Medvedeva. Resor sumnjiči vodeće ruske funkcionere za posebno teška krivična dela protiv nacionalne bezbednosti Ukrajine.
"Među njima je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, njegovi zamenici Dmitrij Bulgakov i Nikolaj Pankov, kao i deset generala, a na spisku je i savetnik ruskog predsednika Sergej Glazjev i bivši opunomoćeni predstavnik Rusije u Krimskom federalnom okrugu Oleg Belavencev". Lucenko je naveo da su svim licima poslati pozivi da se odazovu sudu kako bi istraga bila sprovedena. Pored toga, izdate su i državne poternice, a trenutno se radi i na pripremi peticije kako bi oni bili uhapšeni i izručeni sudu. Prethodno je ukrajinsko tužilaštvo pozvalo na saslušanje predsednika Krima Sergeja Aksjonova, glavnu tužiteljku poluostrva Nataliju Poklonsku i komandanta Crnomorske flote Aleksandra Vitka. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA