Najnovije

DECA DŽELATI: Dečaci islamisti (12) hladnokrvno ubijaju svoje žrtve! (VIDEO)

Islamska država objavila je novi jeziv snimak na kome je prikazano pet dečaka, ne strarijih od 12 godina, kako hladnokrvno ubijaju zarobljene kurdske borce. Jedan od njih identifikovan kao Britanac.

Dečaci islamisti (12) hladnokrvno ubijaju svoje žrtve! (Foto: Skrinšot)

Veruje se da je devetominutni video snimljen u Raki, nezvaničnoj prestonici kalifata. Na snimku se vidi pet naoružanih dečaka u uniformama za koje se veruje da su Britanije, Egipta, Turske, Tunisa i Uzbekistana kako u uniformama stoje iznad zarobljenih kurdskih boraca.
Jedan od dečaka koji se predstavlja kao Abu el Bara el Tunis obratio se Kurdima obećanjem da „borba protiv njih nije još ni počela“. Pre neko što su dečaci ubili zarobljene kurdske borce, jedan od njih na arapskom je rekao da Kurde ništa ne može da spasi.
- Niko ne može da spasi Kurde ni uz podršku Amerike, Francuske, Britanije, Nemačke, đavoli u paklu - piše "Times". Dečak koji se predstavlja kao Abu Abdulah el Britani je jedini belac među dečacima. Britanski mediji pišu da dečak najverovatnije ima 12 godina. Ako dečak sa snimka zaista ima 12 godina, mogao bi krivično da odgovara zbog ubistva.
Prema britanskim zakonima, deca podležu krivičnoj odgovornosti već nakon 10 godina. Britansko minstarstvo spoljnih poslova nije želelo da komentrariše ništa u vezi ovog slučaja.
Veruje se da se u Siriji, Libiji i Iraku trenutno nalazi oko 40 dece koj a su otišla u Islamsku državu da se bore na strani džihadista. Kako su deca čest prizor u propagandnim video snimcima džihadista, obično decu koja dolaze sa ostrva predsavljaju kao Al Britani, što znači Britanac na arapskom.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA