Najnovije

MOSKVA STALA UZ BANJALUKU: Rusija protiv pritisaka na Republiku Srpsku!

Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov izjavio je, nakon sastanka ambasadora Saveta za sprovođenje mira u Sarajevu, da Rusija nije podržala tekst izjave sa današnjeg sastanka na kojem je razmatrana Odluka o referendumu o Danu Republike Srpske.

Moskva (Foto: RIA Novosti)

Ivancov je dodao da je Rusija izdvojila mišljenje i da ne podržava tekst izjave jer se, kako je naglasio, uvek traži da Republika Srpska pravi ustupke. On je naveo da će izjava biti upućena javnosti iz OHR u toku dana.
U Sarajevu je danas održana sednica ambasadora PIK na kojoj je raspravljano o najavljenom referendumu u Srpskoj o Danu Republike. Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 15. jula Odluku o raspisivanju referenduma o Danu Republike 25. septembra na celoj teritoriji Srpske. Referendumsko pitanje o kome će se građani Republike Srpske izjasniti glasi: "Da li podržavate da se 9. januar obeležava i slavi kao Dan Republike Srpske?".
Za Odluku o raspisivanju referenduma glasala su 64 poslanika, a niko od prisutnih nije bio protiv, niti uzdržan. Veće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske utvrdilo je na sednici 11. avgusta da vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda nije povređen Odlukom Narodne skupštine Srpske o raspisivanju referenduma o Danu Republike, niti Zakonom o popisu koji je usvojio parlament Srpske.
U "Službenom glasniku Republike Srpske" od 12. avgusta objavljena je Odluka Narodne skupštine Srpske o raspisivanju republičkog referenduma o 9. januaru kao Danu Republike, čime je ona i zvanično stupila na snagu. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA