Najnovije

DAČIĆ: Izjava Kolinde je čist bezobrazluk!

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenio je kao “bezobrazluk” izjavu hrvatske predsednice da je operacija “Oluja” pre 21 godinu “rasteretila Srbe”.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

“Izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović da je Oluja etički čista pobeda i da je ona rasteretila Srbe stega velikosrpskih projekata, predstavlja pokazatelj da je za Hrvatsku etički čisto ubiti nekoliko hiljada Srba i proterati njih više od 220 hiljada”, navodi se u pisanoj izjavi Dačića.
Prema njegovim rečima, pravi je bezobrazluk reći da je Oluja rasteretila Srbe.
“Kako? Time što ih je lišila života, što su ostali bez kuća i stanova, njiva i šuma, bez penzija, što su proterani sa očevine i dedovine? I od koga su oslobađali te gradove i sela kad su tu apsolutnu većinu činili Srbi?” istakao je Dačić.
On je ukazao da je “Oluja” bila najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata i podseća da je po popisu stanovništva, Srba u Hrvatskoj 1931. godine bilo 18,45 odsto, a 2011. godine samo 4,36 odsto.
“Srba u Hrvatskoj je po popisu iz 1991. godine bilo 581.663, a 20 godina kasnije 2011, nakon Oluje i drugih etički čistih akcija, kako kaže hrvatska predsednica, samo 186.633. Gde je nestalo 400 hiljada Srba za 20 godina?” upitao je Dačić.
Prema njegovim rečima, umesto da iskažu osećaj krivice i saosećanja, Hrvatska se time ponosi, što pokazuju govori u Kninu i ustaški pozdravi – u Kninu u kojem su Srbi 1991. godine činili 80 odsto stanovništva.
“Konačno rešenje za srpsko pitanje – trećinu proterati, trećinu pobiti, trećinu pokatoličiti, što je ideja Mileta Budaka, ustaškog ministra u nacističkoj NDH, Srbija nikad neće prihvatiti, ma koliko se Hrvatska krije iza EU i NATO”, izjavio je ministar Dačić.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA