Najnovije

DA LI JE OVO MOGUĆE?! Turska vojska se povlači, napuštaju položaje u Siriji! (VIDEO)

Turske trupe danas privode kraju proces povlačenja sa velike vojne osmatračnice kod grada Moreka, u provinciji Hama, na severu Sirije.

Turska vojska (Foto: tsk.tr)

Novi snimci iz Hame ove sedmice pokazuju kako se oružane snage Turske pripremaju za povlačenje sa jednog od svojih najvećih osmatračkih pozicija unutar Sirije.

Na video snimku koji je objavio kanal Abu Al-Šamšam navodno se vidi kako se turske trupe pripremaju da napuste osmatračnicu u gradu Moreku, koji se nalazi u severnoj regiji Hama.

Na snimcima se vide prazna turska transportna vozila koja stižu u grad Morek.

Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) je saopštila da Turska nastavlja pripreme za povlačenje svojih trupa iz vladinih područja na područjima Hame i Idliba.

Sporazumom iz Sočija 2018. godine uspostavljene su zone bezbednosti u širini od 15-20 kilometara između "umerene" opozicije (pobunjenika), i džihadista Al Kaide, s jedne strane i sirijskih, iranskih, i snaga Hezbolaha sa druge strane.

Sporazum su nadgledale Turska, Rusija i Iran. Ove tri zemlje su uspostavile svoja posmatračka mesta i kontrolne punktove.

Kako je usledila ofanziva sirijske vojske tako su se militanti povlačili, a iza njih su ostajale turske posmatračke pozicije koje su bile opkoljene od strane turske vojske. Jedna od tih osmatračnica je ona u gradu Moreku.

Šiptari decenijama u SAD davali keš za lobiranje i pomoć pri stvaranju lažne države. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA