Najnovije

KINEZI NAM NUDE RAKETE DOMETA 300 KM: Ako ih uzmemo, niko nam više neće pretiti!

Srbija je dobila sjajnu ponudu za modernizaciju vojske! Kinezi Srbiji ponudili rakete dometa 300 kilometara!

FD-2000 (Foto: Sinhua)

Peking je spreman da isporuči najmodernije krstareće rakete i PVO raketni sistem FD-2000, koji je moćniji od ruskog S-300. Kinezima je stalo da Balkan dugoročno bude stabilan. Procenjuju da je to moguće samo ako je Srbija vojna sila. Narodna Republika Kina je zainteresovana da učestvuje u najavljenoj modernizaciji i opremanju Vojske Srbije. Vlastima u Beogradu već su dostavljene prve nezvanične ponude u kojima nam se nude najmodernije krstareće rakete i raketni sistemi, i to po cenama koje su znatno niže od tržišnih.
Peking je spreman da nam isporuči višecevni raketni sistem sa krstarećim raketama dometa od čak 300 kilometara, ali i nadmoćni PVO raketni sistem FD-2000, koji je prema rečima stručnjaka moćniji od legendarnog ruskog S-300!
Ta ponuda je deo međudržavne saradnje između Srbije i Kine. Naoružanje koje nam je ponuđeno predstavlja poslednju reč kineske vojne tehnike. Ako bismo te sisteme imali u svom arsenalu, nama više niko ne bi smeo lako da preti. Koliko su to ozbiljni sistemi, govori podatak da je Turska htela da kupi FD-2000, ali je pod pritiskom Zapada odustala. Nama se ovaj sistem nudi pod veoma povoljnim uslovima.
- Kinezi su vrlo raspoloženi za vojnu saradnju sa nama. Ovaj PVO koji nam nude je možda bolji i od ruskog S-300. Turci su to hteli da kupe od Kine, ali su odustali u poslednji čas pošto su ih pritisli Amerikanci...U kineskoj ponudi je veoma interesantan i taj višecevni raketni sistem dometa od 300 kilometara koji ima krstareće rakete „zemlja-zemlja“. To koliko znam nude po najpovoljnijim uslovima, a spremni su i da se elementi raketa sklapaju u fabrikama namenske industrije u Srbiji- zaključuje vojni komentator „Politike“, Miroslav Lazanski.
-Kineska vojna industrija funkcioniše između kopiranja stranih tehnologija i stvaranja sopstvene proizvodnje. Zbog toga Kina ima jak interes da nudi povoljne uslove ozbiljnim zemljama, jer su im dosad klijenti bile samo siromašne zemlje Azije i Afrike. Oni vrlo kreativno rešavaju probleme -smatra vojni analitičar Aleksandar Radić.
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA