Najnovije

Putin se šali sa Turcima, Mejova se potpuno izgubila pred ruskim predsednikom!

Nekoliko interesantnih trenutaka zabeleženo je za vreme samita G20 u Kini.

Tereza Mej i Vldaimir Putin (Foto: Printskrin)

Pažnju novinara privukli su, između ostalog, problemi nove premijerke Velike Britanije Tereze Mej s protokolom i šala ruskog predsednika Vladimira Putina upućena šefu turske obaveštajne službe.
Na sastanku sa ruskim predsednikom nova premijerka Velike Britanije Tereza Mej je dva puta narušila protokol, preneo je Sputnjik. 
Mejova, koju u kuloarima nazivaju Gvozdena Ledi 2, najpre nije pružila ruku Vladimiru Putinu, a zatim je odmah sela, što nije po diplomatskim pravilima. 
Međutim, Putin ju je ipak pozvao da se rukuju i zajedno slikaju. 
On je na sastanku prvi govorio. Rekao je da između Velike Britanije i Rusije nije uvek bilo uzajamnog razumevanja po nekim pitanjima i da su ispred dve zemlje kompleksna pitanja. Poslednju rečenicu prevodilac nije odmah preveo i Putin je morao nekoliko puta da je ponovi. 
Juče se uoči sastanka s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom ruski predsednik našalio na račun šefa turske obaveštajne službe. 
"Ako je šef (turske) obaveštajne službe ovde, onda nemamo o čemu da razgovaramo. On vam je sigurno već sve preneo", našalio se Putin, preneo je Sputnjik.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA