Najnovije

Huffington Post: Hilari Klinton je spremna da ratuje sa Rusijom i Kinom - upozoreni ste!

Kandidatkinja Demokratske partije za predsednika SAD, Hilari Klinton, slepo veruje u izuzetnost Amerike, toliko da opravdava ratove i sasvim je u stanju da započne oružani konflikt sa Kinom i Rusijom.

Hilari Klinton je spremna da ratuje sa Rusijom i Kinom (Foto: Sinhua)

Ovo je napisao Brus Fejn, komentator uticajnog američkog onlajn lista Huffington Post. U istom tekstu istog autora se dalje  ironično naglašava: „Ako ste uvereni da je rat protiv Rusije i Kine koji im ne bi objavio Kongres SAD neophodan da bi bila ostvarena božanska misija davanja slobode, pravednosti i dostojanstva ruskom i kineskom narodu, onda glasajte za predsedničkog kandidata demokrata Hilari Klinton”.
Fejn odmah i upozorava: „Visokomerna ubeđenost demokrata da su Sjedinjene Države lokomotiva čovečanstva, a ceo ostali svet vagoni koji hoće nekada je dovela do rata u Vijetnamu”.
Fejn dodaje da je Klintonova prodemonstrirala svoje agresivne i ura-patriotske poglede na spoljnu u avgustu za vreme nastupa pred Američkom legijom. Tada je tvrdila da su SAD “izuzetna” i “nezamenljiva” zemlja i da ceo svet gleda u Sjedinjene Države, a ako se Vašington ne bi držao svoje „odozgo poslate uloge” svet bi navodno zahvatio haos.
Komantator Huffington Post povodom ovoga podvlači: „Izgleda da gospođa Klinton nije svesna da je svet postojao hiljade godina bez padanja u haos pre nego što su se 1776. godine pojavile Sjedinjene Države”. Za ovim je usledilo: „Ona je podržavala i podržava ratove, što znači – legitimizovanje  ubistava – u Avganistanu, Iraku, jemenu, Somaliji i Libiji. Mešanje SAD u ratne konflikte u tim zemljama samo je povećalo, a ne smanjilo haos.”
Fejn posebno naglašava da je Klintonova sa položaja državnog sekretara SAD pomogla da se izrežira smena režima u Ukrajini i da se izborila za pružanje vojne pomoći novoj vlasti u Kijevu „radi borbe protiv Rusije u njenoj istorijskoj sferi uticaja”.
Fejn ukazuje da Klintonova baštini primitivno poimanje politike demokrate Lindona DŽonsona: naši dobri momci protiv tuđih loših momaka, a zbog te logike se pola miliona američkih vojnika zaglibilo u Vijentamu.
Fejn zaključuje tekst rečima: „Hilari Klinton je spremna da ratuje sa Rusijom i Kinom. Upozoreni ste”. Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA