Најновије

Уклањање "Споменика захвалности Француској" са Калемегдана

На иницијативу читалаца портала "Правде" на сајту "Peticije24.com" покренута је петиција за уклањање "Споменика захвалности Француској" са Калемегдана.

Споменик којитреба уклонити (Фото: Beogradskatvrdjava.co.rs)

"Након срамне одллуке француског суда у Колмару да се злочинац, терориста, трговац наркотицима и људским органима пусти на слободу, а да се захтев Србије за изручењем игнорише, предлажемо народну иницијативу да се потпише петиција, а Градском секретаријату за заштиту споменика културе у Београду, Министарству културе, градској Влади Београда и свим осталим релевантним институцијама, упути захтев за уклањање Споменика захвалности Француској”, јер Србија дефинитивно Француској нема више на чему да захваљује. Можда су раније генерације Француза били часни људи, али ови Французи данас, су веома непријатељски расположени према Србији – најмање у последњих 25 година.
Француска је:
- увела санкције Србији (тадашњој Југославији), 1992. године
- бомбардовала Србе у Босни, 1995. године
- бомбардовала Србију 1999. године
- признала лажну шиптарску државу “Косово” на окупираној српској територији, 2008. године
- условила Србију да осуди (без поузданих доказа) српске младиће због убиства пијаног и дрогираног француског навијача, Бриса Татона, 2009. године
- гласала за пријем лажне државе “Косово” у УНЕСКО, 2015. године
А, данас је Француска овој листи (која није коначна) својих срамних аката према Србији, додала још један: пустила је на слободу кољача, терористу, шиптарског иредентисту, трговца хероином, кокаином, трговца људским органима и доказаног непријатеља човечанства и хуманости. 
Француска се на овај начин ставила на страну беспризорних криминалаца, а Европска унија, чији је Француска водећи члан, показала да не поштује принципе који се селективно и непринципијелно примењују, или су, у овом случају, мртво слово на папиру. 
Србија је тренутно под окупацијом НАТО пакта и Европске уније, која је испостава англо-америчке машинерије зла, те се од српске квислиншке владе не може много очекивати.
Зато се покреће иницијатива за потписивање петиције, којом се тражи уклањање “Споменика захвалности Француској”, који је подигнут на Калемегдану у Београду. Француска је постала срамни сарадник тероризма, криминала, заштитник убица и кољача, те Србија више нема не чему да јој захваљује", стоји у образложењу ове иницијативе. Петицију можете потписати ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дочек Харадинаја на Косову.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА