Najnovije

"STAZAMA VUČIĆEVIH LAŽNIH OBEĆANJA": Boško Obradović kreće u kampanju, ovo su glavni ciljevi

Srpski pokret Dveri najavio je da se od Srpske nove godine nalazi u novoj predizbornoj kampanji za nastupajuće predsedničke i potencijalne vanredne parlamentarne izbore. Kampanja novog obilaska svih gradova i opština u Srbiji nosi naziv "Stazama Vučićevih lažnih obećanja".

Boško Obradović (Foto: Dveri)

Kako se navodi u saopštenju Dveri, u okviru kampanje Boško Obradović će podsetiti građane na sva lažna predizborna obećanja SNS, razgovarati sa građanima i govoriti o problemima sa kojima suočavaju u svim krajevima Srbije, posebno ukazujući na loše kadrove i afere SNS - od republičkog do lokalnog nivoa. "To će takođe biti prilika da predstavim program Dveri, kao kompletnu alternativu ovoj pogubnoj politici SNS koja je smanjenjem plata i penzija i povećanjem poreza, taksi i akciza običnog čoveka dovela do ruba siromaštva i beznađa", najavljuje Obradović.
"Danas počinjem ovde iz svog rodnog grada od jedne od najvećih predizbornih laži i prevara SNS, a to je izjava Aleksandra Vučića iz izborne kampanje 2014. godine da penzije nikada neće biti smanjene", kaže vođa Dveri i podseća da se dogodilo upravo suprotno - odmah posle izbora donet je antiustavni zakon o privremenom načinu isplate penzije koji traje već tri godine i po kome su penzije smanjene za 10%. Obradović podvlači da su penzije dodatno smanjene i ukidanjem zakonske odredbe koja je nalagala da se visina penzije mora uskladiti sa rastom cena odnosno troškova života. Istovremeno, podseća Obradović, naprednjaci su promenili strukturu Upravnog odbora PIO fonda i umesto 21 člana uveli 7 članova, od kojih 4 postavlja Vlada, čime su praktično preuzeli kompletnu vlast nad PIO fondom. "Kao posledicu toga imamo razvlašćivanje imovine PIO fonda poput lekovitih banja koje je ova Vlada stavila na rasprodaju", navodi se u saopštenju predsednika Dveri. Obradović kaže de su Dveri, suprotno svemu tome što je uradila SNS, "direktno pljačkajući naše najstarije sugrađane", u Narodnoj skupštini predložile dva nova zakonska rešenja: Zakon o ukidanju zakona o privremenom načinu isplate penzija i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o PIO fondu. U prvom zakonskom predlogu predviđeno je ukidanje zakona kojim su smanjene penzije, kao i mogućnost da država nadoknadi sve što je opljačkano penzionerima u prethodnom periodu - tako što će im u narednom periodu u ratama biti vraćeno ono što im je, kako kaže, opljačkano. Drugim zakonskim rešenjem predviđeno je vraćanje uredbe kojom se visina penzije redovno usklađuje sa rastom cena odnosno troškova života, kao i izmene i dopune u strukturi Upravnog odbora PIO fonda u kome će mnogo veću zastupljenost imati udruženja zaposlenih i udruženja penzionera, kao oni koji pune i koriste sredstva PIO fonda. "Ovo je način na koji ćemo građanima ukazati na sve laži i prevare SNS, ali i na konkretna rešenja koja govore o tome šta će Dveri uraditi kada dođu na vlast", navodi se u saopštenju za javnost Boška Obradovića.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA