Najnovije

"Dodik destabilizuje Vučića, protežira Jeremića"

SARAJEVO - Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da kabinet Milorada Dodika želi da destabilizuje Aleksandra Vučića kako on ne bi bio predsednički kandidat.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da kabinet Milorada Dodika želi da destabilizuje Aleksandra Vučića (Foto: Sinhua)

"Tvrdim da na taj način protežiraju organizacionu strukturu koja podržava Vuka Jeremića", kazao je Mektić na konferenciji za novinare u Sarajevu.
Komentarišući sankcije SAD predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, Mektić je rekao da ne likuje i da nije srećan zbog toga, te da ne podržava uvođenje sankcija.
"Ali, kada je reč o Miloradu Dodiku, pitam se kako će nas on voditi u evropske integracije kada je na `crnoj listi`, a još će gore biti ako SAD predlože i drugim zemljama Evrope ovakve sankcije", kaže Mektić. 
Ministar je rekao je da se situacija u BiH drastično i značajno komplikuje, zbog onih koji pominju ratne opcije i ratnu retoriku, poručivši im da politika rata neće proći u BiH. 
On je na konferenciji za novinare pozvao sve narode u BiH da odbace i osude takvu retoriku. 
"Mi smo prošli kroz strahote i učinićemo sve da zaštitimo ovaj narod", rekao je Mektić. 
Eksperta za terorizam DŽevada Galijaševića, koji je najavio mogućnost rata na proleće, kao i bivšeg ratnog komandanta takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića, koji je poručio mladima da kupuju ratne uniforme i šatore, zapitao je da li oni time poručuju mladima i investitorima da beže iz BiH. 
Mektić je pozvao Tužilaštvo BiH da Galijaševića i ostale koji najavljuju rat saslušaju, utvrde kako su došli do tih informacija i da ih procesuiraju, jer su to, tvrdi ministar bezbednosti, izmišljotine. 
On je pozvao građane da ne nasedaju na, kako kaže, nacionalističku retoriku i provokacije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA