Najnovije

JUNACI I U RATU I U MIRU: Ovo je predivna akcija udruženja ratnih dobrovoljaca! Možda ih narod zaboravlja, ali ne i oni narod!

Deo novčane nagrade dobijene na nedavno završenom konkursu lokalne samouprave ’’Moja ideja za moju Loznicu’’ lozničko Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918 odlučilo je da iskoristi tako što će obradovati tri osnovca iz škola sa seoskog područja Grada Loznice.

Lozničko Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918 (Foto: jutjub)

Prema rečima predsednika udruženja Zorana Tošića, odlučeno je da se za 120 hiljada dinara nabave tri laptopa koja će biti uručena u prvim danima nove školske godine.

- Naše udruženje je kontaktiralo sa direktorima tri škole i odlučeno je da laptop dobiju dobri učenici kojima će oni koristiti u daljem radu i učenju. U skladu sa našim delovanjem dobiće ih po jedan učenik iz osnovnih škola u Tekerišu, gde je bila čuvena Cerska bitka, Lipnice, u kojoj je bilo komandno mesto Drinske divizije u toku gučevskih operacija, i Trbušnici, rodnom selu najmlađeg vojnika Velikog rata Momčila Gavrića. Nameravamo da i naredne godine ponovimo ovakvu akciju i da ona postane tradicionalna na početku svake školske godine – kaže on.

Inače, Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918 je za projekat ’’Čuvari Loznice- učionica prvog srpskog ustanka”, autora Zorana Tošića, dobilo drugu nagradu i 200 hiljada dinara. Projekat podrazumeva rekonstrukciju dela lozničkog šanca iz boja na Loznici 1810. godine u dužini od 50 metara, najočuvanijeg vojnog objekta iz Prvog srpskog ustanka u Srbiji. 

Kakve aktivnosti Srbija preduzima protiv lobiranja Prištine, saznajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA