Najnovije

“Obojena revolucija” je stigla u Ameriku, ako je Tramp ne zaustavi, počinje totalni haos

Kada sam izneo tezu u ruskoj info-sferi da se SAD pretvara u veću Ukrajinu, mnogi su u početku smatrali da je to smešan politički vic. Ali ono što se dešava u Vašingtonu i drugim američkim – i nekim evropskim – gradovima ovih dana pokazuje da to nije šala, nego surova realnost u kojoj živimo.

Ferguson (Foto: Sinhua)

Piše: Ruslan Ostaško
Ako pažljivo i nepristrasno pogledamo kako je vešto uzdrmana administracija Donalda Trampa, onda ćemo lako videti da su iste tehnike koje se koriste protiv njega razrađene na trgovima u Kijevu, Kairu, Hong Kongu i Moskvi. Ako zađemo dublje u detalje, možemo sa sigurnošću reći da se “Američki majdan” priprema ne samo po istim obrascima kao krvave obojene revolucije u drugim zemljama, nego i sa istim sponzorima.
Talas protesta protiv novoizabranog predsednika Donalda Trampa je zahvatio američke gradove. Demonstracije su navodno održavane u znak podrške ženskim pravima, ali su američki mejsnstrim mediji i demonstranti su sami jasno rekli da su izašli da protestuju protiv nove administracije.
Prema različitim procenama, broj demonstranata u ovoj “ženskoj akciji“ u Vašingtonu iznosi negde oko 200.000 ljudi, ali su organizatori rekli da imaju “Milion žena na maršu na Vašington”.“ Stanite. “Marš miliona“… da li vas to podseća na nešto? Ovo je isti brend-moto pod kojim ruski liberali organizuju svoje marševe. A sličnosti se ne završavaju tu.
Ulogu inicijatora revoltirane kreativne klase na skupu je odigrala Madona koja, uzgred, nikada nije ispunila svoje obećanje da oralno zadovolji svakoga ko je glasao za Klintonovu. U Rusiji i Ukrajini su deo “protestnog kolovođe“ takođe odigrle rok zvezde: Ševčuk i Vakarčuk. Demonstracije u znak podrške američkog “marša miliona“ su se dogodile u mnogim evropskim gradovima.
Pojavili su se prvi razbijeni prozori i pretucena policija, kao i nekoliko desetina uhapšenih koje je anti-Tramp štampa požurila da nazove političkim zatvorenicima, mirnim demonstrantima i nevinom decom.
Kako je prijavila američka policija, bejzbol palice i oštri drveni kolci sa protesta su oduzeti od  ove “nevine dece.“ Da li vas i to podseća na nešto? Bukvalno svaki detalj ovde – od medijske odbrane “nevinih demonstranata“ do bejzbol palica – su elementi koje smo videli na sva tri Majdana.
A sada nekoliko reči o najvažnijem aspektu, novcu. Bivši novinar Volstrit žurnala je sproveo istragu o tim nevladinim organizacijama koje su se identifikovale kao organizatori i “ključni partneri marša miliona.“ Među tim nevladinim organizacijama je pronađeno 56 organizacija koje zvanično primaju novac od agencija DŽordža Soroša. To je javna informacija. A sada samo zamislite šta se dešava iza kulisa.
Zasad se nova administracija dobro drži. U stvari, postojali su planovi da se poremeti inauguracija, ali su Trampove pristalice organizovale tajne operacije da snime “radionice aktivista“ u pripremi za masovne nerede u Vašingtonu, a zatim pustili tu informaciju na internet par dana pre inauguracije.
Ovo nije moglo a da ne zainteresuje nadležne organe. Planovi takozvanih “antifašista“ su uključivali blokiranje metroa glavnog grada i stvaranje gužve u saobraćaju. U jednom od uzoraka snimka takvih “radionica“ za demonstrante, moćete čuti kako organizator kaže da “deluje udarac u grlo.“
Kako su pro-Tramp novinari izvestili, ovo puštanje informacija i razotkrivanje planova je primoralo plaćenike Klintonove da u velikoj meri smanje svoje planove o nemirima. Demonstracije su se onda ispostavile prilično letargičnim. Ali mora se shvatiti da sledeći put sve može biti drugačije.
Sada je jasno da su organizatori američkog majdana spremni da bukvalno opsedaju Trampa i bolje udare na njegovu administraciju dok ga potpuno ne unište. Oni traže isti okidač koji bi mogao pretvoriti proteste u nešto masivno, glavnu optužbu koja bi omogućila da maksimalan broj ljudi izađe na ulice.
Za sada su pokušali da zavrte to da Tramp “mrzi žene.“ To nije ispalo tako dobro. Siguran sam da će biti još pokušaja da se organizuju protesti Afro-Amerikanaca i meksičkih imigranata, a zatim pokušaji ujedinjenja svih njih. Neizbežno finale bi bilo optuživanje Trampa za izdaju i rad za Kremlj, kao što je bio slučaj sa tim kako su srušili Janukoviča.
Neću se protiviti- to je dobar plan. Ali postoji jedno “ali“. Tramp nije Janukovič, i u slučaju nužde, on bi zaista mogao da pozove svoje pristalice u Vašington. Bilo bi više nego dovoljno njih koji bi mu rado pružili svoju oružanu podršku u slučaju da neke snage bezbednosti iznenada odbiju da izvrše naređenja da rasteraju američki majdan.
U tom slučaju bi krv, potopila američke ulice a posledice bi bile nepredvidive. To je loše za ceo svet, jer je “Majdan” u zemlji sa nuklearnim oružjem pretnja za celu planetu.
Jedina šansa da se izbegne “majdanizacija“ SAD-a je ako Tramp i njegova administracija brzo i precizno započnu uskraćivanje svih finansijskih sredstava ključnim organizatorima američke obojene revolucije. Naredni meseci će pokazati da li nova administracija ima dovoljno snage i hrabrosti za takav korak. Izvor: PolitRussia/ webtribune

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA