Najnovije

"Svi mi na Balkanu osećamo odsustvo EU i NATO"

Otvaranje starih rana i mešanje u unutrašnja pitanja zemalja moglo bi da pogorša susedske odnose u regionu, rekao je predsednik Makedonije Đorđe Ivanov.

Balkan (Foto: Pixabay)

- Svi mi koji živimo na Balkanu osećamo odsustvo EU i NATO, što može da ugrozi stabilnost regiona. U poslednje vreme slušamo retoriku i svedoci smo akata koji podsećaju na vremena za koja smo mislili da su za nama - period raspada jedne zajedničke bivše države - rekao je Ivanov.
On dodaje da se kloni komentarišanja izjava i poteza nekih političara iz susednih država, smatrajući da oni mogu biti izolovani samo ako budu ignorisani. 
Na prijemu za diplomatski kor povodom novogodišnjih i božićnih praznika on je nekim liderima u susedstvu, ne navodeći nikoga konkretno, poručio da prihvate istinu o etničkoj, verskoj i jezičkoj različitosti u njihovim društvima. 
On je takođe rekao da očekuje od političkih stranaka u Makedoniji da uzmu u obzir državne i nacionalne interese građana tokom postizbornih pregovora. 
- Neću podsećati da je zastoj Makedonije na putu evropskih i evrotlanstskih integracija deo problema a ne rešenja političke krize u zemlji - rekao je Ivanov. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA