Najnovije

"IĆI ĆEŠ DIREKTNO U PAKAO": Tramp vređao Portorikance, pa razbesneo Holivud! (FOTO)

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je razbesneo mnoge svoje poznate sugrađane, nakon što je kritikovao vlasti uraganom razorenog Portorika.

Donald Tramp (Foto: Sinhua)

On je okrivio je Portorikance za sporost u procesu oporavka od štete izazvane razornim uraganom Marijom, istakavši da je njegova vlada učinila "fantastičan posao" i time odbacio kritike da je ona odgovorna za katastrofu.
Predsednik SAD Donald Tramp napao je danas vlasti Portorika ocenivši da su "nesposobne da svoje zaposlene uposle da pomažu", kao odgovor na kritike o sporosti federalne pomoći toj teritoriji posle prolaska uragana Marija.
Tramp je rano u subotu na svom Tviter nalogu napao Karmen Julin Kruz, gradonačelnicu San Huana, najvećeg grada na tom ostrvu, koja je u petak kritikovala Trampovu administraciju i zamolila za dodatnu pomoć, što je dobilo veliku medijsku pažnju širom SAD.
Marija, najmoćnija oluja koja je pogodila Portoriko u gotovo 90 godina, uništila je infrastrukturu snabdevanja energijom i komunikacijske sisteme, otežavši time pristup hrani, vodi i gorivu širom ostrva. Prema zvaničnim podacima, uragan je ubio najmanje 16 ljudi.
- Kakvo slabo vođstvo gradonačelnice San Huana i drugih na Portoriku koji ne mogu motivisati svoje radnike da pomognu", istakao je američki predsednik koji bi u utorak trebalo da poseti to ostrvo.
On je rekao da oni "žele da se sve uradi umesto njih a to bi trebalo da bude uloga zajednice - dodao je Tramp.
On je posle napisao kako se gradonačelnica tako ponela prema njemu, jer su joj "Demokrate rekle da bude bezobrazna".
Gradonačelnica San Huana je nakon objava predsednika na Tviteru zahvalila republikanskim zastupnicima koji su posetili ostrvo.
- Cilj je jedan: spasavanje života. Ovo je vreme da pokažemo svoje 'prave boje' - napisala je Kruz, podelivši pritom fotografije Portorikanaca koji pomažu jedni drugima.
Poznate osobe u Sjedinjenim Državama iz sveta šoubiznisa, poput Lejdi Gage, DŽona Ledženda i drugih, oštro su napale Trampa zbog uvreda upućenih gradonačelnici San Huana.
Najžešći je bio Lin-Manuel Miranda, dobitnik Pulicerove nagrade i autor hit mjuzikla na Brodveju.
Poručio je Trampu da će zbog svojih reči ići u pakao.
- Ići ćete direktno u pakao. Nećete morati čekati u redu, neko će vam reći: 'Ovim putem, gospodine' -poručio je Miranda, koji je rođen u Portoriku, ali ga je napustio kao tinejdžer i preselio se u NJujork.
Pevačica Lejdi Gaga je napisala da je sasvim jasno odakle potiče loše vođstvo.
Pevač DŽon Ledžend je napisao da Tramp nastavlja sa "dominacijom u takmičenju za najus*anijeg predsednika ikada".
NJima su se pridružili mnogi drugi Trampovi kritičari koji su mu zamerili što ljude koji nemaju hranu, vodu, struju vređa nazivajući ih lenjim.
Pročitajte OVDE kako to SAD doliva ulje na vatru na Korejskom poluostrvu?
Izvor: Jutarnji list

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Portoriko čeka na pomoć. Redovi za gorivo, hranu i vodu su kilometarski...
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA