Najnovije

VUČIĆ ODGOVARA NA PROZIVKE EU: Skaču zbog 48 sati, a neki 1.643 dana ne formiraju ZSO

Suštinu Briselskog sporazuma više i ne pominju i neće im pasti na pamet ni posle 2.000 dana da to sprovedu u delo, poručio je Vučić.

Vučić (Foto: Sinhua)

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič izjavila je da EU žali zbog odlaganja primene Briselskog sporazuma o pravosuđu, do čega je, kako kaže, došlo zbog zahteva Beograda. Prethodno je predsednik Kosova Hašim Tači svalio svu krivicu na Beograd i EU jer je ceremonija polaganja zakletve sudija i tužilaca na severu Kosova prošla neuspešno.
Usledilo je i oštar odgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je izjavio da su svi skočili zbog toga što sprovođenje sporazuma o pravosuđu na Kosovu i Metohiji kasni nepunih 48 sati dok neki 1.643 dana nisu sproveli niti imaju nameru da sprovedu sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština.
 - Dva dana ima kako mi nešto nismo primenili i svi su, i iz svetske i iz domaće javnosti, skočili na nas kao da se ne znam šta dogodilo. Danas je 1.643. dan da osnovni, prvi sporazum, takozvani Briselski sporazum nije primenjen u delo - rekao je juče Vučić za TV Prva i nastavio:
 - Zamislite, kada predsednik privremene uprave na Kosovu Hašim Tači pozove predstavnike Kvinte i počne da kuka i plače nad svojom sudbinom - kriv Beograd, kriv Vučić što nisu primenili sporazum o sudijama. Nije proteklo ni 48 sati - rekao je predsednik i dodao da su i Vlada Srbije i on kao predsednik dali odobrenje „da to može da ide“.
Kako je rekao, bilo je nekih unutrašnjih stvari koje su morale da se završe i završene su.
 - Kao suštinu Briselskog sporazuma više i ne pominju i neće im pasti na pamet ni posle 2.000 dana da to sprovedu u delo. Niti će ovima koji su bili garanti tog sporazuma iz EU pasti na pamet da kažu da su oni krivi, već će brže-bolje izaći sa saopštenjem da smo mi za ovo krivi. Važno je samo da čuvate narod i ponos, tako da ništa strašno, pala muva na medveda - poručio je predsednik Srbije.

Tači kuka kod stranaca

Inače, Tači se zbog nedolaska srpskih sudija na polaganje zakletve odmah žalio diplomatama Kvinte u Prištini. Tači je neuspeh svalio na Beograd i EU, za koju kaže da je dorpinela time što sudijama i tužiocima nije dozvolila da prisustvuju ceremoniji polaganja zakletve u Prištini.

Da vidite šta je Kolinda tražila u Moskvi, pogledajte OVDE

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić vređa trudnice

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA