Najnovije

DŽIHADISTI U RASULU: Šalju im pojačanja za zaustavljanje ofanzive sirijske vojske prema Idlibu (FOTO)

Islamski borci žele da pomognu terorističkoj grupi Hajat Tahrir Al Šam (ogranak Al Kaide u Siriji) u severoistočnoj Hami nakon što je Sirijska arapska armija (SAA) tokom prošle sedmice ponovo otvorila granicu usred iznenadne ofanzive u kojoj su osvojili desetak naselja severno od puta M42.

Teroristička grupa Al Šam (Foto: Amn)

Fotografije koje je danas objavio Failak Al Šam pokazuje da su njegovi militanti pojačali odbrambenu liniju HTS u susednoj severoistočnoj Hami u očekivanju sledećeg pritiska boraca SAA.

Teroristima šalju pojačanje? (Foto: Amn)
Na drugoj strani bojnog polja, general-major Mohamed Kadur, glavni komandant elitne Treće legije, dobio je zadatak da napreduje prema granici sa Idlibom.

Teroristi se grčevito bore za izgubljene pozicije (Foto: Amn) Prema rečima eksperta novinara Al Masdara Ibrahim Judeha, početni ciljevi vladine ofanzive su da zauzmu islamsko uporište Abu Dahura i povrate selo Abu Dali. Kada se ovi strateški ciljevi obezbede, general Kadur će nadgledati vojne operacije za zauzimanje provincije Idlib.

Teroristi Al Šam (Foto: Amn) Pogledajte današnji izveštaj. Jedan od finansijera ID je pronađen, pogledajte OVDE o kome je reč.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte jučerašnji izveštaj sa sirijskih ratišta.

Bonus video

Novi snimci borbi u Deir Ez Zoru.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA