Najnovije

GLAVNI OPERATIVAC MI6 ZA SRBIJU PONOVO AKTIVIRAN: Čovek koji je srušio Miloševića i Đinđića, sada ima novi zadatak!

Penzionisani agent britanske obaveštajne službe MI6 DŽordž Bazbi - čovek koji prema tvrdnjama zapadnih medija stoji iza svrgavanja Slobodana Miloševića i kog dovode u vezu sa ubistvom premijera Zorana Đinđića - opet se aktivirao i od zapadnih centara moći dobio novi zadatak u Srbiji.

DŽordž Bazbi (Foto: public, Pravda)

Ovo za Informer tvrde srpski bezbednosni izvori, a potvrdu informacija prethodnih dana beogradski list je dobio u više zapadnih ambasada. Iako Informer u fokus, po svom uvreženom shvatanju "Vučić=Srbija", kao glavni zadatak britanskog obaveštajca stavlja "svrgavanje Aleksandra Vučića", jasno je da najnovije aktivnosti prevejanog borca protiv srpskih nacionalnih interesa ne treba shvatati olako.

Krajnji cilj - Kosovo

Bazbi je, prema ovim saznanjima, od jula ove godine u više navrata boravio u Podgorici, Prištini, Tirani i Skoplju, gde se susretao s lokalnim obaveštajcima i razrađivao strategiju opsežne obaveštajno-političko-medijske akcije izazivanja nestabilnosti i političkog haosa u Srbiji.
- Nemojte sumnjati, narednih meseci krenuće odlučna akcija protiv vlasti u Srbiji. Zapadne obaveštajne službe, pre svih MI6 i CIA, aktiviraće svoje ljude u politici, medijima, ali i u državnoj upravi. Zadatak je da se u Srbiji napravi takva atmosfera da na lokalnim izborima u Beogradu SNS ostane u manjini, a da onda krene rušenje vlasti i na republičkom nivou - navodi izvor Informera. Upitan kako je to moguće izvesti, kad sva istraživanja javnog mnenja pokazuju da Vučić i njegova stranka imaju ubedljivu većinu, on odgovara: - Ne budite naivni. Za tri ili četiri meseca to vrlo lako može da se okrene. Kad zapadne službe aktiviraju ljude u medijima i u vrhu stranaka, pa i SNS i SPS, za samo nekoliko nedelja stvari mogu dramatično da se promene. Ne zaboravite da je 5. oktobra 2000. Milošević srušen iako nije izgubio na izborima. A DŽordž Bazbi je u petooktobarskom prevratu imao presudnu ulogu. Agent MI6 DŽordž Bazbi, kome je 1996. engleska kraljica dodelila orden i plemićku titulu, prema pisanju medija, imao je veliku ulogu i u organizaciji napada na Aleksandra Vučića u Srebrenici u julu 2015. godine. - On je jako opasan i moćan čovek. Kad su njega aktivirali, to znači da su na Zapadu čvrsto odlučili da Srbiju sruše kao nezavisnu državu. Krajnji cilj je da se u Beogradu instalira vlast koja će slušati, odnosno koja će prekinuti saradnju sa Rusijom, odreći se RS i na kraju priznati lažnu državu Kosovo - objašnjava izvor. Da su Amerikanci i Englezi odlučili da svom silom udare na Srbiju, pokazuje i to što se u našoj zemlji, od Nove godine, ponovo otvara kancelarija kontraverzne američke organizacije IRI (Međunarodni republikanski institut), koja je poznata po izazivanju i finansiranju "obojenih revolucija" širom sveta. Ovaj institut je 1999. i 2000. bio jedan od glavnih finansijera 'Otpora'. IRI je juče i danas u Beogradu organizovao okrugli sto na kom se raspravlja o navodnoj "ruskoj pretnji" u Srbiji i regionu.

Neće birati sredstva

I dok niko od zvaničnika nije juče hteo da komentariše ova saznanja, analitičar Aleksandar Pavić upozorava da će američki globalisti učiniti sve što mogu da ovaj deo regiona uzmu pod svoje. - Situacija podseća na 1941, pred nacistički napad na Rusiju. Jedino se Srbija još drži kao suvereni faktor i nepokolebljivi ruski saveznik. Bazbijevo angažovanje ne bi bilo iznenađenje, s obzirom na to da se radi o iskusnom operativcu koji je već odrađivao poslove na ovim prostorima kad je trebalo rušiti Miloševića, Đinđića... - poručuje Pavić.

"Dojče vele": Srbija je veran vazal Rusije

Da se sprema velika akcija udaljavanja sSrbije od Rusije svedoče i sve češći napisi zapadnih medijskih kuća posvećenih toj temi. Tako je nemački medijski servis "Dojče vele" preneo juče tekst lista "Velt" u kom se navodi da je Srbija najverniji vazal Rusa, i to na sledeći način: "Najverniji vazal Rusa na Balkanu jeste i ostaje Srbija. U Beogradu su sa Moskvom tradicionalno 'panslavistički' povezani. Tako je Srbija jedna od malobrojnih zemalja u regionu koja nije uvela ekonomske sankcije Rusiji. To možda objašnjava od čega Srbija uopšte živi. Moskva, zauzvrat, podržava velikosrpske ambicije, jer u Beogradu i dalje sanjaju o ujedinjenju Republike Srpske sa maticom", piše u tekstu. Rojters, AP i Vašington post, danas su pridali veliki značaj srpsko-američkim vojnim vežbama "Zima 2017", i iako su srpski padobranci uz očigledne znake manjka entuzijazma za saradnju sa Amerikancima, prilično bezvoljno odradili ovu vežbu, što i sami možete da vidite OVDE, renomirani zapadni mediji dali su sebi za pravo da na veliko komentarišu nepostojeću reakciju Rusije na ove vojne vežbe, o čemu više možete da pročitate OVDE. Izvor: Informer, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA