Najnovije

NATO uslovi pred koje je stavljena Srbija su gori od Hitlerovih

Gost novog „Politikon-a“je bio Ivan Stojanović, urednik časopisa „Nova Iskra“. Teme emisije su veoma aktuelne, ali je napravljena paralela i ukazano na sličnosti i razlike današnjih okolnosti sa onima iz skorije prošlosti.

Ivan Stojanović (Foto: Jutjub)

Govoreći o očiglednom sistemskom poremećaju u srpskoj politici Ivan Stojanović između ostalog zapaža:“Ako pogreši lekar strada jedan čovek, ako pogreši pilot, vozač autobusa strada dvadeset, pedeset ljudi, ajde neka je i sto,a kad pogreši političar stradaju milioni... Govoreći o Aleksandru Vučiću, Ivan Stojanović nastavlja:“Vučić ima problem sa gordošću. Gordost je njegov osnovni pokretač. E sada, da bi paralisao druge grupe, on koristi tzv. Lenjinsku koncepciju, jedan korak napred, dva koraka nazad. Iz svih grupa i stranaka koje su potencijalno njemu protivničke i koje bi mogle da mu naprave problem on je uzeo po nekoga kome je dao neku poziciju tj. stavio ga pod kontrolu. Taj koga je on stavio pod kontrolu drži pod kontrolom drugi deo „protivničke“ grupe. Tako je uspeo da ih parališe i zato trenutno nema konkurenciju kao što je svojevremeno ni Milošević nije imao“.
Ukazujući na ogromnu razliku između političara kakve danas gledamo i državnika Stojanović napominje:“ U liberalnoj demokratiji političar po pravilu vidi na period od četiri godine. NJemu su ruke vezane jer je on opredeljen na period izbornog ciklusa i on vodi računa kako će da se dopadne što više. Državnik vidi na dvadest i trideset godina unapred i liberalna demokratija retko može da iznedri državnike.Svi koji se na našoj sceni više kotiraju teško da su samostalni. Nametnuto je pravilo da ne možeš da se baviš politikom ako nemaš puno para. A puno para mora neko da dotira. Taj koji dotira on utiče.“ Govoreći o srpsko ruskom humanitarnom centru i komentaru komadanta vojske SAD Bena Hodžisa koji je izjavio da taj centar nije humanitarni, da nije to zašta se predstavlja, da je njegov humanitarni karakter zapravo fasada, Stojanović kratko i jasno konstatuje:“U strahu su velike oči“. N a kraju emisije smo čuli i potresno svedočenje o tome kako su komadanti UDBE bestijalno likvidirali njegovog rođenog brata. Autor i Voditelj Danilo Tvrdišić. Danas Vučić odlučuje o vanrednim parlamentarnim izborima a više o tome saznajte OVDE. Kako je Rogozin ismejao američkog generala pogledajte OVDE. Izvor: Pravda/HelmCast

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kako pedofilija ulazi na mala vrata u naše društvo govorila je Jelena Popović Ivanović.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS