Najnovije

DODIK UDARIO PO STRANCIMA: Međunarodna zajednica koja upravlja u BiH onemogućila pomirenje naroda

Da je bilo pameti i odgovornosti Dejtonski mirovni sporazum je trebalo sprovoditi u svim njegovim delovima, a ne menjati nepravnim ‘bonskim ovlašćenjima’ i mešanjem stranaca. Takav pristup bi sigurno doveo do daleko većeg stepena razumevanja i međunacionalnog pomirenja u BiH, a ovako se reprodukuju stalne razmirice i sukobi, izjavio je predsednik Republike Srpske Milodar Dodik u autorskom tekstu za „Glas Srpske“ povodom 22 godine od potpisivanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, prenosi agencija Srna.

Milorad Dodik (Foto: Sinhua)

„Republika Srpska i Federacija BiH mogle su ostvariti izuzetnu saradnju koordinacijom i harmonizacijom propisa, koja bi svima bila od koristi. To nije učinjeno zahvaljujući i delu međunarodne zajednice koja već treću deceniju neodgovorno upravlja u BiH. Stvoreno je podijeljeno društvo, stanje je sve gore i sve dalje od rešavanja suštinskih pitanja – ekonomskih, socijalnih, društvenih, regionalnih. BiH stoji i sve više se deli“, upozorio je Dodik.

Haški tribunal nije dao balkanskim narodima da sami prave svoju istoriju

On je ponovio da Haški tribunal nije dao balkanskim narodima da sami prave svoju istoriju bez viška i sa nadom u pomirenje nakon jugo-balkanskih ratova, niti je donio bilo šta od onoga što su bili proklamovani ciljevi – kazna za zločince, pravda za žrtve i pomirenje među narodima. Dodik je ponovio i da Ustavni sud BiH deluje nepravno i neustavno po formuli -dva Bošnjaka i tri stranca preglasaju dva Srbina i dva Hrvata, a na takav način nastale su i dve ključne odluke ovog suda. Kako su se Dodik i Čović ujedinili protiv Izetbegovića, pogledajte OVDE. Izvor: IN4S/Glas Srpske

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dodik o glavnom generatoru nepomirenja među narodima
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA