Najnovije

DAČIĆ DOBIO PODRŠKU RUŽIĆA I TONČEVA: SPS traži parlamentarne izbore!

Socijalisti traže vanredne parlamentarne izbore!

Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

Taj stav juče je najpre izneo lider SPS-a Ivica Dačić, a pridružili su mu se i potpredsednici partije - Branko Ružić i Novica Tončev.
Ivica Dačić smatra da bi trebalo raspisati vanredne parlamentarne izbore.
- Ovo nije borba za Beograd, ovo je borba za vlast u Srbiji - rekao je on na TV „Pink“ i slikovito objasnio da opozicija preko gradskih izbora želi da igra Ligu šampiona, ali da u njoj ne učestvuju glavni igrači - Vučić i Dačić.
- Ne možete da odlučujete o Vučiću i Dačiću, a da mi ne učestvujemo. Moja deca imaju većeg psa i manjeg. Ovaj mali stalno štipa i ujeda, a veći trpi dok mu ne dosadi i dok ga ne „odalami”. Hoćete parlamentarne izbore? Videćemo onda ko će ostati na političkoj sceni - poručio je on.
Komentarišući vraćanje Đilasa u politiku i to što će se kandidovati za gradonačelnika, Dačić je rekao da Đilasa treba pitati gde je bio do sada.
- Đilas je isključio Vuka Jeremića iz DS-a, koga će oni da ubede da će to da funkcioniše. Ovo je pokušaj vraćanja iz mrtvih. To su sve derivati DS-a, pa i Saša Janković. Oni pokušavaju da se ujedini opozicija u borbi protiv Vučića, vladajuće koalicije - naglasio je on i dodao da Đilas nema program, da je za njega politika samo ako je na vlasti.
- Čim je otišao u opoziciju u Beogradu, on se povukao iz politike - naglasio je on i dodao da opoziciji ne odgovaraju parlamentarni izbori, već da putem gradskih hoće da pokušaju da ruše vlast u Srbiji.
- Teško je praznoj vreći stajati uspravno. Zato pokušavaju da gradske izbore pretvore u finale Lige šampiona, ne bih bežao ni od tog političkog obračuna - zaključio je lider SPS-a.
Dačiću je ekspresno stigla i podrška iz redova SPS-a, i to od Branka Ružića i Novice Tončeva, potpredsednika SPS-a.
- Sve što kaže predsednik Dačić stoji, a ja stojim iza toga - poručio je Ružić za.
U sličnom tonu je izjavu lidera SPS-a prokomentarisao i potpredsednik SPS-a Novica Tončev.
- Očekujem da će predsednici SPS-a i SNS-a u prazničnoj atmosferi u narednih mesec dana doneti državotvornu i ispravnu odluku o vanrednim izborima. Svi mogu da vide da se niko od stranaka koje čine Vladu ne plaši izbora i od toga ne bežimo ni sada. Ako postoji cilj i plan da se Vlada ruši preko beogradskih izbora, onda na to treba odgovoriti u demokratskom duhu. To će biti prilika da nas građani još jednom ocene i da kažu u kojem pravcu Srbija treba da ide. Moj stav je da Srbija nije „krug dvojke“ i ja sam protiv beogradizacije države i zato se i lično radujem izborima, jer  volim da se takmičim - poručio je Tončev.

Popović: O tome odlučuje Vučić!

Nenad Popović, ministar za inovacije i lider Srpske narodne partije, izjavio je da odluku o tome da li će biti parlamentarnih izbora donosi predsednik Srbije.
- Ako bude izbora, siguran sam da će naša koalicija predvođena SNS-om pobediti. Uveren sam da će naša koalicija pobediti i na gradskim izborima i da će se razvoj grada nastaviti istim tempom kao do sada - poručio je Popović.

I Vulin za izbore

Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije i lider Pokreta socijalista, smatra da bi bilo korisno da Srbija na izborima pokaže kuda hoće da ide.
- Izbori bi bili pravi odgovor na pitanje koje partije DOS-a postavljaju, da li Srbija hoće da bude nezavisna ili da njome vladaju stranci, da li hoće da joj ponovo vladaju tajkuni ili ljudi za koje su glasali građani Srbije. Smatram da bi bilo korisno da Srbija kaže na izborima kuda hoće da ide. To je jedina brana tajkunima koji se okupljaju i ambasadorima koji ih podržavaju. Đilasu i DOS-u se samo tako može odgovoriti - poručio je Vulin. Popović tvrdi da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji i neće postati članica NATO. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dačić: Hrvatska nikako da izađe iz kola antisrpske histerije
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA