Najnovije

''SEVERNI TOK 2'' JE SMRT ZA UKRAJINU: Poljski premijer predviđa fatalnu budućnost Kijeva (MAPA/VIDEO)

Poljski premijer Mateuš Moravecki je rekao da izgradnja gasovoda Severni tok 2 može da ima fatalne posledice za Ukrajinu.

Severni tok (Foto: RIA Novosti)

''Mi smatramo da je Severni tok 2 veoma štetan projekat koji preti bezbednosti Centralne Evrope. To je projekat koji može biti smrtonosan za Ukrajinu, našeg neposrednog suseda'', rekao je Moravecki u prenosu radio stanice Ščećin. Prema njegovim rečima, ako se Ukrajina isključi iz distribucije gasa, to će dovesti do još veće destabilizacije u zemlji. Moravecki je za Poljsku rekao da će Gazprom na ovaj način transporta gasa u Nemačku moći da diktira njegovoj zemlji cene tog energenta. portparol nemačke vlade Štefan Zajbert je rekao da posledice izgradnje Severnog toka 2, pa i za samu Ukrajinu, treba da budu kontrolisane. Izgradnja Severnog toka 2 košta 9,5 milijardi evra i prema planu ovaj gasovod će imati dve grane koje vode od nemačke obale ispod Baltičkog mora.


Mapa: RIA Novosti Planirani protok je 55 milijardi kubika gasa godišnje. Izgradnja će se vršiti pored gasovoda Severni tok 1. Među zemljama koje su protiv izgradnje su SAD i Ukrajina. Kakva je nova taktika vojske DNR, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA