Najnovije

VULIN: U Moskvi dogovorena dalja modernizacija tehnike i borbenih sistema

Rezultat razgovora predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u Moskvi je dalja modernizacija vojne tehnike i borbenih sistema, rekao je za RTS ministar Aleksandar Vulin. Započećemo intezivne razgovore o kupovini helikoptera a što se tiče sistema S-300 o tome je rano govoriti, rekao je Vulin.

Vulin (Foto: Jutjub)

Sa predsednikom Srbije u Moskvi je boravila delegacija ministara, među njima i ministar odbrane Aleksandar Vulin koji ističe da je pozicija Srbije značajno promenjena i ojačana na međunarodnoj političkoj sceni.
O ličnom kontaktu koji su ostvarili predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin kao i o ojačanoj poziciji Srbije najbolje govori veoma neobična odluka Putina da uživo drži konferenciju za novinare odmah posle razgovora sa nekim liderom, rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a Aleksandar Vulin.
"Poseta je bila veoma korisna i potvrdila je da sve što je dogovoreno u prethodnom periodu se realizuje na vreme čak i pre rokova", rekao je Vulin. 
U Moskvi je postignut načelni dogovor o nabavci šest helikoptera "mi-17".
"Započećemo intezivne razgovore o kupovini helikoptera a što se tiče sistema S-300 o tome je rano govoriti. Veoma je važno da ćemo raditi na formiranju helikopterskog centra koji bi ujedno bio i jedini remontni centar za helikoptere u ovom delu Evrpope. Time ćemo nastaviti jačanje naše vojske ali i opreme. Dogovorena je dalja modernizacija oklopnih jedinica i drugih borbenih sistema naše vojske", rekao je ministar odbrane. 
Predsednik Vučić je rekao da je Rusija spremna da se uključi u dijalog o KiM ako bude promene formata na čemu insistira Priština koja već duže vreme hoće da uključi SAD.
"To bi promenilo sve jer mi već duže vreme trpimo pritisak Prištine da uključe SAD u dijalog. Mi ćemo u tom slučaju insistirati da se uključi i Rusija. To govori o promenjenoj pozicije kada je reč o Srbiji jer bi to suštinski bio povrtatak dijaloga u ovire UN. Mi smo zadovoljni i ovim formatom dijaloga ali ako se bude insistiralo na promeni formata onda se mora računati i na uključenje drugih zemalja", rekao je Vulin. 
Navodi kosovskih medija da je ambasadorka SAD u UN Niki Hejli izjavila da će raditi na tome da Kosovo postane članica UN za ministra Bulina nisu nikakva novost jer kako kaže oni na tome odavno rade.
"I do sada su radili na tome. Oni rade svoj posap a mi ćemo raditi svoj", rekao je Vulin. 
Ministar Vulin kaže da se susret Vučića i Putina sigurno pomno pratio na Zapadu ali da tu nije reč o nekom posebnom približavanju Srbije Rusiji već o ojačanoj poziciji naše zemlje.
"Sve se proučava, ozbiljne zemlje proučavaju i govor tela ali to pre svega govori o značaju koji Srbija ima u svetu. Ovo nije nikakvo približavanje bilo kome već govori o jednoj novoj jačoj i stabilnoj Srbiji koja je uvažena među partnerima", zaključio je Aleksandar Vulin gostujući u Dnevniku RTS-a.
Izetbegović ponovo provocira i tvrdi da su Srbi sami sebe proterali iz Sarajeva. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vulin: Poštujemo BiH,volimo Republiku Srpsku
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA