Najnovije

ŠOJGU PODNEO RAPORT PUTINU: Evo šta Rusija uspeva sa vojnim budžetom daleko nižim od američkog, britanskog...

Vojni budžet Rusije za 2018. godinu iznosiće 46 milijardi dolara, saopštio je ministar odbrane Rusije, Sergej Šojgu, ukazavši da je vojni budžet Rusije znatno manji od pojedinih zemalja Zapada.

Šojgu raportira Putinu (Foto: JuTjub)

- Budžet Pentagona za sledeću godinu iznosiće 700 milijardi dolara. Budžet Velike Britanije biće oko 60 milijardi dolara, a Francuske i Nemačke oko 40 milijardi. Komentar nije potreban, rekao je Šojgu na završnom godišnjem kolegijumu čelnika Ministarstva odbrane, kojem je prisustvovao i predsednik Rusije, Vladimir Putin. On je rekao da je ruska Vojska moderna, pokretna, kompaktna i spremna za borbu. - Međutim, mi ne pokazujemo mišiće i nemamo nameru ni sa kim da se sukobimo. U isto vreme, ne preporučujemo ikome da testira naše odbrambene sposobnosti, rekao je Šojgu, prenosi Tass. U skladu sa Putinovom odlukom, Ruski centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji zadržaće u toj zemlji tri bataljona vojne policije i baze Hmejmim i Tartus, dodao je Šojgu.

Ruski raketni pukovi završili naoružavanje

Rusija je uspešno završila potpuno naoružavanje tri raketna puka interkontinentalnim balističkim raketama "Jars" u toku 2017. godine, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, na završnom godišnjem kolegijumu čelnika Ministarstva odbrane, kojem je prisustvovao i predsednik Rusije, Vladimir Putin. Divizioni su dobili rakete RS-24 (Jars) za mobilne lansirne platforme i silose. Jars je raketni sistem izveden iz interkontinentalne balističke rakete Topolj-M. Nosi više bojevih glava snage oko 550 kilotona . Pogledajte karatkteristije Jarsa i animaciju svih segmenata leta ove moćne rakete, kao i njenih manevarskih mogućnosti: Kako je predsednik Rusije Vladimir Putin, istim povodom, ocenio rad Ministarstva odbrane u 2017, pogledajte OVDE. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruska arktička tvrđava:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA