Najnovije

KREMLJ: Nova destabilizacija u Siriji odmah nakon povlačenja ruske vojske

U Siriji su primetni pokušaji destabilizacije situacije nakon što je Rusija saopštila da je povukla svoju vojsku, izjavio je specijalni izaslanik ruskog predsednika za Siriju Aleksandar Lavrentjev.

Rusi u Siriji (Foto: Ria)

Kako je rekao, takvi pokušaji su i te kako primetni, a sve u svetlu predstojećeg Kongresa nacionalnog dijaloga, koji treba da bude održan u Sočiju.
„Ne dopada se svima to što Rusija predvodi proces političkog rešavanja sirijskog konflikta, a ne samo političkog, veći i vojnog, odnosno borbu protiv terorističke organizacije ID“, istakao je.
Rusija, kako je naveo, neće prstima pokazivati o kojim zemljama je reč — izjave pojedinih zvaničnika same govore o tome šta misle povodom predstojećih sirijskih pregovora u Astani i Sočiju.
„Rusija pokušava da učini samo ono što je neophodno kako bi se sproveli interesi sirijskog naroda“, dodao je i ocenio da niko neće osujetiti taj proces, budući da se Rusija kreće u dobrom pravcu, stoga nema razloga da taj proces ne podrže i sami Sirijci, što je i presudno za uspeh bilo kakvih pregovora.
Pogledajte  OVDE kako se Vladimir Putin zahvalio ruskim vojnicima iz Sirije
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rusi u Siriji...

Bonus video

Juriš na Mosul.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA