Najnovije

DVERI: Sprečiti potpisivanje sporazuma o normalizaciji odnosa sa Prištinom

Opozicioni pokret Dveri održao je sednicu Predsedništva u novootvorenoj kancelariji u Gračanici na kojoj je potvrđeno da će taj pokret svoje aktivnosti usmeriti na sprečavanju potpisivanja sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa sa Prištinom i zaštiti interesa države Srbije.

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

Dveri su saopštile da je Predsedništvo pokreta potvrdilo iz Rezolucije o AP KiM koju su poslanici  predložili u Narodnoj skupštini Srbije, od kojih su, kako navode,  najvažniji da je KiM sastavni i neotuđivi deo Srbije, koji se trenutno nalazi pod okupacijom o čemu bez odlaganja treba obavestiti međunarodnu javnost.
Kao drugo, oni navode da nijedan građanim Srbije koji se nalazi na javnoj funkciji nema pravo da potpiše obavezujući dokument kojim će pravno otuđiti AP Kosovo i Metohiju kao deo teritorije Srbije.
Takođe, Dveri se žalažu za poništavanje briselskih sporazuma i temu KiM vratiti u SB UN, gde imamo saveznike u Rusiji i Kini.
Smatraju i da bi Vlada Srbije trebalo da preduzme sve radnje u cilju fizičkog povratka i boravka srpskog civilnog i vojnog osoblja na teritoriji AP Kosovo i Metohija, saglasno sadržini Rezolucije 1244 SB UN.
Dveri se zalažu i za obnavljanje rada Ministarstva za KiM u Vladi Srbije koje će obavljati sve poslove državne uprave koji se odnose na funkcionisanje državnih organa i institucija Srbije na teritoriji AP Kosovo i Metohija, pomoć srpskom narodu na KiM, kao i povratak raseljenih, navodi se u saopštenju.
Američki pritisak na Srbiju iduće godine može samo da raste. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Vesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Boško Obradović - Vučić štiti političku mafiju koja pljačka srpski narod!
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA