Najnovije

Američka koalicija manje tuče ID za 30 dana nego ruska avijacija za jedan dan

Šest dalekoletnih bombardera Tu-22M3 Vazdušno-kosmičkih snaga RF danas je ponovo tuklo objekte terorističke Islamske države u sirijskoj provinciji Deir-ez-Zor.
U Moskvi je tim povodom objavljeno su svi Tu-22M3 uzleteli sa svojih aerodroma u Rusiji i da su uspešno pogodili skladišta oružja i municije terorista, kao i njuhove utvrđene položaje sa većom koncentracijom „žive sile“.
Svi ciljevi su bili u okolini velikog naselj Es-Sajal, a udari su pomogli sirijskoj regularnoj armiji da slomi otpor terorista i da preuzme kontrolu nad „značajnom teritorijom“.
Ministarstvo odbrane RF posebno je ukazalo da je američka koalicija za mesec dana izvela manje avio-udara nego ruske Vazdušno-kosmičke snage za jedan dan.
Uz ovo je preciziralo da je američka koalicija tokom proteklog meseca izvodila po 3-5 udara po ciljevima dalekim od utvrđenih tačaka terorista, a da je ruska avijacija - samo obezbeđujući podršku odredima sirijskih plemena istočno od Eufrata izvela 672 avio-naleta i uništila preko 1450 ciljeva.
Rusko ministarstvo je posebno istaklo:
„I ovo potvrđuje da je izjava portparola Pentagona, Erika Pahona, da je (američka) koalicija sa svojim partnerima oslobodila veći deo oslobođene teritorije u Iraku i Siriji tek pokušaj da se željeno predstavi kao stvarno“.
Izraelski avioni ponov gađaju prestonicu Sirije, sirijska PVO oborila tri mete. Više o tome čitajte OVDE.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Strateški bomber Tu-22M3. Istorija stvaranja, rat u Siriji i NATO. 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA