Najnovije

SUPRUGA POKOJNOG OSNIVAČA OBRAZA KRSTIĆA, MILA KUZMANOVIĆ: „Odmah smo, pre 16 godina, rekli da je Nebojša ubijen!“ (VIDEO)

Advokat Mila Kuzmanović, supruga osnivača i predsednika Otačestvenog pokreta Obraz Nebojše M. Krstića prvi put je gostovala na jednoj televiziji i u emisiji „Duhovna trpeza“ produkcije TV HelmKast, povodom 16-e godišnjice Krstićeve smrti, ponovila argumente i dokaze da je, uprkos navodima zvanične policijske istrage, njen suprug uoči Vavedenja 2001.godine – ubijen.

Mila Kuzmanović (Foto: Jutjub)

„Nebojša je bio posvećen Bogu, svome rodu i činio sve što je mogao i umeo da svoj narod približi veri, kako bi u slavnoj istoriji nalazio uzore i duhovno se obnovio za budućnost, da ne podlegne zamkama demokratije i postane obožen „laos“, da se odupre pošastima satanskog poretka“ – izjavila je u „Duhovnoj trpezi“ Mila Kuzmanović.
Od Pravoslavne misionarske škole pri hramu Aleksandra Nevskog do tribina i gostovanja u svim televizijskim studijima u Srbiji, put Nebojše M. Krstića bio je put harizmatičnog autentično srpskog intelektualca, koji je u sebi spojio bogomdani talenat, pozvanje za predvodnika i nacionalistu pravoslavca. Magnetski privlačan srpskoj omladini, Nebojša je okupljao oko sebe cvet srpstva. Od ideje duhovne obnove i sabornosti u vremenima dolaska demokrata na vlast u Srbiji nije odstupao ni po koju cenu. I platio je najveću i najtežu.
Mila Kuzmanović je izričito odbijala bilo kakvu političku notu u razgovoru, ali je u svojim sećanjima podsetila na okupljanja i sve veće i značajnije događaje vezane za život i delo njenog pokojnog supruga Nebojše M. Krstića.
„Sve što sam imala da kažem, rekla sam odmah po njegovoj smrti i, naročito, posle uvida u zapisnik niške policije o istrazi posle navodne nesreće, kada je to bilo izuzetno opasno, a kada su se povukli i brojni Nebojšini prijatelji.
Izostalo je veštačenje automobila. Šta je vozač automobila tražio daleko od auta, kao i saputnica – kako je navodnim prevrtanjem ispala iz kola?
Nebojša je navodno nađen na prednjem sedištu, na mestu suvozača, sa nagnječenjima grudnog koša, a i obdukcioni nalaz je nestao iz predmeta.
I sada, kao i tada pitam – odakle tragovi krvi na njegovoj jakni na leđima? Vučen je po putu. Pocepane su mu bile i jake zimske pantalone, u šta sam se uverila i pri identifikaciji u mrtvačnici....“ – rekla je u „Duhovnoj trpezi“ Mila Kuzmanović.
Iako je peticiju kojom se traži utvrđivanje istine o ubistvu Nebojše M. Krstića potpisao i Aleksandar Vučić kao prvi potpredsednik Vlade Srbije, policija i istraga tapka u mestu.
Pomen povodom 16-e godišnjice mučeničke smrti osnivača i predsednika Otačestvenog pokreta Obraz Nebojše Krstića održan je na njegovom grobu na Novom groblju u Nišu, kao i u crkvi svetog Luke na Košutnjaku, a gledaoci „Duhovne trpeze“ imaće priliku da sa pomena održanog u Beogradu čuju slovo o Nebojši đakona Hadži Nenada Jovanovića, direktora Centra za istraživanje pravoslavnog monarhizma koji je 2001.godine osnovao Krstić, kao i njegovog bliskog saradnika i prijatelja. Pročitajte OVDE kakva to dva koraka očekuju Srbiju da bi dobila eskadrilu MiGova? Izvor: Oslobođenje

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA