Najnovije

I BERLIN ZABRINUT: Kijev svesno provocira sukob u Donbasu!

Berlin sa povećanom zabrinutošću prati pogoršanje situacije u Donbasu, jer shvata da je krivica za ono što se dešava umnogome na Kijevu, piše „Zidojče cajtung“ pozivajući se na izvore u nemačkoj vladi.

Predsednik Ukrajine Petar Porošenko (Foto: RIA Novosti)

Prema podacima kojima raspolaže Nemačka, a koje su delom zasnovane na izveštajima misije OEBS-a, upravo ukrajinski vojnici sada pokušavaju da pomere liniju fronta u svoju korist. Nemački vladini krugovi veruju da Kijev svesno pokušava da poveća tenzije u nadi da će eskalacija sukoba pomoći da se osujete planovi predsednika SAD Donalda Trampa za ublažavanje antiruskih mera, navodi „Zidojče cajtung“.
Istovremeno je nemačka vlada zabrinuta da bi kalkulacije Kijeva mogle da dovedu do suprotnog rezultata. Tako bi Tramp mogao da ublaži sankcije bez obzira na situaciju na istoku Ukrajine. A tada će Kijev će udvostručiti svoje probleme: Rusija će imati prednost, a sukob će rasplamsati sa obnovljenom snagom, ističe list. Pogledajte OVDE eskalacija u Donbasu, desetine mrtvih na obe strane, deca u podrumima! Izvor: srb.news-front.info/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA