Najnovije

Kijevski režim granatira naselja na jugu DNR

Ukrajinske snage bezbednosti granatiraju južne oblasti samoproglašene DNR, izjavio je predstavnik administracije Novoazovskog okruga.

Vojnici DNR (Foto: Jutjub)

Trenutno beležimo napade u predgrađu mesta Sahanka, Lenjinsko i drugih u njihovoj blizini. U predgrađu Sahanke zabeleženo je skoro 20 artiljerijskih eksplozija“, rekao je predstavnik okruga.
On je dodao da još nema podataka o žrtvama i materijalnoj šteti.
Tokom granatiranja mesta Jasinovata granata je pala u dvorište stambene kuće, ali nije eksplodirala, rekli su u gradskoj upravi. Osim toga, oštećena je zgrada železničkog depoa.
Ranije su ustanici i predstavnici ukrajinskih snaga saopštili o da je došlo do pogoršanja situacije u Donbasu. Sukobljene strane optužuju jedna drugu za intenzivno granatiranje i pokušaje ofanzive na liniji dodira u regionu Donjecka.
Ukrajinske vlasti uvele su vanredno stanje u Avdejevki, koja je pod kontrolom ukrajinskih snaga. Žitelji ovog mesta su bez vode, grejanja i struje. Prema podacima Misije OEBS-a, teška situacija vlada i u gradu Jasinovati, koji se nalazi u blizini Donjecka i pod kontrolom je ustanika.
Juče je Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo: „Metar po metar, korak po korak, naši momci herojski napreduju“. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je to dokaz ofanzive ukrajinskih snaga, što predstavlja kršenje Minskog sporazuma. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA