Najnovije

Otvoreno pismo predsednika Šahovskog saveza centralne Srbije povodom održavanja nelegalne Skupštine ŠSS

Povodom održavanja nelegalne Skupštine Šahovskog saveza Srbije javnosti se otvorenim pismom oglasio predsednik Šahovskog saveza centralne Srbije Zoran Bojović. Bojović je do detalja objasnio zloupotrebe koje su učinjene tokom održavanja nelegalne Skupštine Šahovskog saveza Srbije.

Šah (Foto: bioware.com)

NJegovo pismo prenosimo u celosti: "U nedelju, 12.02.2017. u prostorijama ŠK „Radnički“ Beograd, ulica Gospodara Vučića 231, održana je nelegalna Skupština Šahovskog saveza Srbije. Naime, Skupštinu ŠSS, prema Statutu ŠSS član 29, čine delegati Udruženih saveza i to: 
Šahovski savez Centralne Srbije – 9 delegata 
Šahovski savez Vojvodine – 8 delegata 
Šahovski savez Beograda – 7 delegata 
Šahovski savez Kosova i Metohije – 2 delegata
Pored delegata četiri Udružena saveza, Skupštinu čine i klubovi Prve lige Srbije koji su u vreme održavanja Skupštine zadržali prvoligaški status, ukupno 18 delegata, predstavnika klubova. Obaveštavamo šahovsku javnost da predsednik Skupštine ŠSS, Darko Božić, prilikom sazivanja pomenute Skupštine 12.02.2017. nije ni pozvao delegate Šahovskog saveza Srbije kao ni predstavnike klubova u Skupštini ŠSS sa teritorije Šahovskog saveza Centralne Srbije.
Umesto toga, predsednik Skupštine ŠSS, Darko Božić, uputio je poziv devetorici nasumično izabranih ljudi, sa teritorije Šahovskog saveza Centralne Srbije koji ne mogu predstavljati ŠSCS. Verifikaciona komisija i članovi skupštine su prihvatili učešće ove grupe građana kao zvanične predstavnike ŠSCentralne Srbije bez ikakvih,ili falsifikovanih ovlašćenja o zastupanju.
Na svojoj Skupštini, održanoj 15.01.2017. ŠS Centralne Srbije, pored ostalih tački dnevnog reda, jednoglasno je potvrđena pređašnja odluka Skupštine da delegate ŠS Centralne Srbije koji učestvuju na Skupštini Šahovskog saveza Srbije bira Upravni odbor ŠS Centralne Srbije , a njihova punomoćja potpisuje predsednik ŠSCS Zoran Bojović. Nijedan član grupe građana koju je skupština ŠSS na sednici održanoj 12.02.2017. prihvatila kao zvanične delegate Šahovskog saveza Centralne Srbije, nije imao punomoćje u skladu sa odlukama Skupštine i Upravnog odbora ŠS Centralne Srbije, tako da ta lica ne mogu predstavljati Šahovski savez Centralne Srbije.
U skladu sa ovlašćenjima iz Statuta ŠS Centralne Srbije, član 17. „Članovi Saveza su obavezni da disciplinski kazne lice iz svoje nadležnosti u slučajevima nepoštovanja obaveza iz ovog Statuta” i članovima 17, 19, 22, 23, 24, i član 36. Izvršni odbor ŠS Centralne Srbije doneo je odluku da:
1. Pokrene disciplinski postupak za isključenje iz ŠSCS protiv svih lica koja su neovlašćeno učestvovala na sednici Skupštine ŠSS 12.2.2017. 
2. Do okončanja disciplinskog postupka svim licima se izriče privremena suspenzija na članstvo u ŠSCS. 
3. Do okončanja postupka svim licima se zabranjuje obavljanje svih funkcija u Savezu. 
4. Do okončanja postupka svim licima se zabranjuje nastup na svim turnirima u organizaciji ŠSCS, uključujući ligaška takmičenja.
Lica za koje je do sada utvrđeno da su neovlašćeno učestvovala u radu Skupštine ŠSS 12.2.2017. i protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak su: 
1. Saša Jevtić 
2. Ivan Sredojević 
3. Đorđe Radoja 
4. Dejan Milovanović 
5. Jevrem Budimirović 
6. Paja Živković
Imena ostalih lica su nam za sada nepoznata i biće objavljena odmah nakon saznanja", navodi Bojović u pismu.
Pravda je predhodnih nedelja pisala o brojnim nepravilnostima u poslovanju Šahovskog saveza Vojvodine i Šahovskog saveza Srbije prenoseći apele stručne javnosti koja traži reakciju policije i tužilaštva. Za sada ova reakcija izostaje iako su izneti brojni dokazi protiv ljudi koji su vršili zloupotrebe.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA