Najnovije

Đurić: Srbija je bila predmet jednog ciničnog političkog plana!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je izjavio da je naša zemlja prethodnih nekoliko dana bila predmet plana koji je imao cilj da stvori političke preduslove za nešto što bi bio novi pogrom nad Srbima na KiM.
- Naša zemlja je prethodnih nekoliko dana bila predmet jednog veoma ciničnog političkog plana i intrige koji je imao cilj da stvori političke preduslove za nešto što bi bio novi pogrom nad Srbima na KiM, a za šta je kao izgovor trebalo da posluži jedno komunalno pitanje u Kosovskoj Mitrovici, jedan potporni zid, za koji je sada dogovoreno da bude pomeren dva metra unazad - rekao je Đurić gostujući na RTS-u.
Đurić je naglasio da naša strana obeleodanila prave namere Prištine. - Mi smo ovo rešenje koje je prošle noći postignuto od samog početka i hteli i predlagali. Jer, nama je u interesu da ne može iz južog dela Kosovske Mitrovice da se ulazi pravo u centar severnog dela Kosovske Mitrovice i to je ono što su i građani tražili. Oni su očekivali da mi ne uspemo da postignemo tu vrstu dogovora i zato u Briselu nisu hteli da se o tome dogovore - rekao je Đurić. On kaže i da pitanje Zajednice srpskih opština govori o apsurdu, jer je smo to dobili pre četiri godine, ali Priština ne čini nijedan korak da to sprovede. Đurić ističe da sa druge strane odjednom mora komunalni problem u Prištini noću da se dogovara, jer ako se to ne dogovori onda će to da posluži kao izgovor za nove policijske intervencije i slanje dugog oružja. - A, niko nije iz međunarodne zajednice ni reč rekao što su se bezbednosne snage Kosova šetale po južnoj Mitrovici i što su slate duge cevi na sever KiM, a predstavnici ozbiljnih ambasada u Srbiji pokušali su i nama da naređuju kuda će naše jedinice po centralnoj Srbiji da se kreću što naravno nikom u Srbiji nije palo napamet da pristane - istkao je Đurić. On dodaje da je država na dostojanstven način branila interese naših gradjana na KiM i sačuvala i u bezbednosnom smislu interese kada je reč o Kosovskoj Mitrovici, pošto neće moći da se ulazi direktno u centar iz južnoj dela. - Kako kažu - ne pada sneg da pokrije breg nego da svaka zverka pokaže trag. Videlo se u ovom slučaju da i međunarodna zajednica odnosno EU u pregovorima nije nastupala u dobroj veri - zaključio je Đurić. Pogledajte OVDE šta je tačno dogovoreno sinoć u Kosovskoj Mitrovici. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA