Najnovije

ŠAHOVSKI TURNIR "PEP 2017": Miloš Roganović maksimalno, velika pobeda Jovane Erić

Internacionalni majstor Miloš Roganović (Jelica PEP) nastavlja sa sjajnim igrama. Trećom uzastopnom pobedom na turniru postao je sve bliži cilju i osvajanju norme za velemajstora, jedine koja mu nedostaje. Za to mu je potrebno još 4,5 poena iz 7 partija. Ovoga puta je savladao FIDE majstora Alp Tunu iz Turske.

Šahovski turnir (Foto: Pravda)

Veliko iznenađenje je napravila ženski internacionalni majstor Jovana Erić (Jelica PEP) pobedivši velemajstora Aleksandra Kovačevića (Novosadski ŠK). Jovana je do sada osvojila 1,5 poena i njoj za žensku velemajstorsku normu nedostaje 3,5 poena iz 7 partija.
Proradio je i internacionalni majstor Marko Nenezić (Jelica PEP) koji je bio bolji od FIDE majstora Bahadir Ozena (Turska). 

U klupskom duelu velemajstora Bobana Bogosavljevića i Vuk Đorđevića pobedu je odneo iskusniji Bogosavljević. U neizvesnoj poziciji Đorđević pravi odlučujući previd i bespotrebno daje dva skakača za topa. Neočekivani poklon Bogosavljević je prihvatio i partiju sigurno priveo kraju.
Velemajstor Branko Damljanović je pobedio FIDE majstora Jadranka Plenču (Hrvatska), a Nikola Potpara (Crna Gora) je bio bolji od druge učesnice na turniru Adele Velikić (Jelica PEP).

Remijem su završene partije Boris Markoja (Slovenija) – Milan Draško (Crna Gora), Dušan Čolović (Mladost – Lučani) – Mihajlo Radovanović (Jelica PEP), Luka Drašković (Crna Gora) – Milovan Ratković (Naftagas – Elemir) i Deniz Ozen (Turska) – Ivan Martić (ŠK Beograd). Posebno je bilo zanimljivo u partiji Ozen – Martić gde će samo kompjuteri reći završnu reč. Na tabli su ostali samo kraljevi i remi je sklopljen u 77. potezu.
Šest odlučenih partija i četiri remija bilans su današnjeg trećeg kola.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA