Najnovije

NEPRIJATELJI RUSIJE, ČUVAJTE SE SUMRAKA! Ruski snajper "skida" sve na 4.200 METARA! (FOTO/VIDEO)

Rusija sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na čelu napravila je najprecizniju pušku „SVLK-14S Sumrak“ sa najvećim dometom na svetu.

Neprijatelji Rusije čuvajte se (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Rusija sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na čelu napravila je najprecizniju pušku „SVLK-14S Sumrak“ sa najvećim dometom na svetu.
- Prošle godine na testiranju, iz puške „Sumrak“ pogođene su mete na udaljenosti od 3.400 metara. To je i tad bio svetski rekord – poručio je Lobajev. Međutim, Rusima ni to nije bilo dovoljno pa je ta kompanija u međuvremenu radila na još nekim poboljšanjima. Konstruktori su produžili cev, uvećali težinu zrna i tako dostigli svoj san – domet od 4.000 do 4.200 metara.
Inače, da Rusi ništa ne prepuštaju slučaju, vidi se iz toga što su ruske jedinice protiv-vazdušne odbrane započele velike vojne vežbe u istočnom vojnom okrugu Rusije. - Masovne vežbe se održavaju na pet najvećih poligona, u Okrugu, Republici Burjatiji, Primorskom kraju, Sahalinskoj i Amurskoj oblasti. U vežbi učestvuje oko 8.000 vojnika, 1.000 jedinica vojne opreme i 120 letećih jedinica – saopštio je portparol Okruga Aleksandar Gordejev.
Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA