Najnovije

LAVROV ZAPRETIO TILERSONU: Napad na Siriju ne sme da se ponovi!

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov poručio je državnom sekretaru SAD Reksu Tilersonu da su američki napadi u Siriji kršenje međunarodnog prava.

Lavrov (Foto: JuTjub)

Tilerson u Moskvi razgovarao sa Lavrovim o najnovijoj situaciji o Siriji o čemu SAD i Rusija nemaju iste stavove. - Važno nam je da znamo kakav je vaš stav, stav SAD i kakve su istinske namere američke administracije - rekao je Lavrov na početku sastanka s Tilersonom, koji danas boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, u jeku tenzija povodom Sirije, prenosi AFP. 
Šef ruske diplomatije je američkom kolegi rekao i da želi iskrene i poštene razgovore o formiranju široke antiterorističke koalicije. 
- Mnogo puta smo rekli da smo spremni na konstruktivni dijalog na ravnoj nozi sa SAD - podsetio je Lavrov, poručivši da se Moskva zalaže za kolektivne akcije, navodi britanska agencija. 
Tilerson je na sastanku s Lavrovim poručio da će linije komunikacije SAD sa Rusijom uvek ostati otvorene, ocenivši da se današnji sastanak održava u važnom trenutku kako bi Rusija i SAD mogle da preciziraju polja od zajedničkog interesa. 
Prema njegovim rečima, to se primenjuje čak i kada su taktike različite. - Želimo da preciziramo oblasti u kojima postoje oštre razlike u stavovima kako bismo shvatili zašto one postoje i kakvi su izgledi za smanjenje tih razlika - objasnio je američki državni sekretar. 
On je rekao da se raduje otvorenim, poštenim i iskrenim razgovorima kako bi se bolje definisali američko-ruski odnosi, navodi Rojters. 
Ruski predsednik Vladimir Putin je ranije izjavio da su SAD prekršile međunarodno pravo kada su pokrenule vazdušne udare na sirijsku vazduhoplovnu bazu, ne iznevši dokaze da je vlada u Damasku koristila hemijsko oružje. Detalje o Putinovim optužbama pogledajte OVDE. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA