Najnovije

ONI ULAZE U VLADU: Bugarska partija koja traži pripajanje dela Srbije Bugarskoj biće vlast!

Bugarska ultranacionalistička partija Ataka, poznata po zalaganju za pripajanje delova Srbije u kojima žive Bugari, spremna je da prvi put uđe u vladu Bugarske.

Plakat Ujedinjenih patriota (foto: Promo)

Novi proruski "patriotski" savez kojem pripada ova stranka dogovorio je koaliciju sa bivšim premijerom Bojkom Borisovim, javlja AFP.
Agencija navodi da je taj savez "Ujedinjenih patriota" koji podstiče antiimigraciona osećanja i neprijateljski je raspoložen prema muslimanima, Romima i gejevima, na parlamentarnim izborima bio trećeplasiran.
Spajanjem sa Borisovljevom proevropskom partijom desnog centra GERB, koalicija će ostvariti većinu u parlamentu sa samo dva poslanička mesta iznad neophodnog broja.
- Da se nismo složili oko formiranja vlade sa ovim ljudima, morali bismo da izađemo na nove izbore za nekoliko meseci i da završimo u istoj situaciji - rekao je Borisov u specijalnom obraćanju parlamentu okružen liderima "Ujedinjenih patriota", prenosi agencija. Ako vas zanima kako ustašama smeta ćirilični natpis, pogledajte snimak OVDE. Izvor: vesti-online.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA