Najnovije

HAOS NA AERODROMU: Deca iz Srbije "zarobljena" na Kipru

Trinaestoro dece iz Srbije od nedelje uveče je "zarobljeno" na aerodromu u Larnaki na Kipru.

Aerodrom (Foto: jutjub)

NJima carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva, potvrđeno je Tanjugu u Ambasadi Srbije u Nikoziji.
Kako je objasnio Dejan Bivolarević iz Ambasade Srbije, mališani Kulturno-umetničkog društva "Izvor", uzrasta od devet do 14 godina, trenutno se nalaze na terminalu, ali bi naredna dva dana trebalo da budu smešteni negde na grčkom delu ostrva. 
- Deca je trebalo da gostuju nekom Kulturno-umetničkom društvu na "okupiranoj" strani Kipra. Ne mogu da govorim o detaljima, jer nisam upoznat, ali kiparske vlasti im nisu dozvolile da pređu na taj deo - rekao je Bivolarević i dodao da bi detaljne informacije trebalo da dobije u toku dana. 
Vođa puta i direktor KUD "Izvor" Dejan Tošić objasnio je da je to društvo trebalo da gostuje na festivalu folklora u mestu Girne (na grčkom Kirenija). 
- U Larnaku smo krenuli juče oko ponoći i sleteli smo noćas oko dva sata po našem vremenu. Predali smo pasoše i pokazali pozivna pisma i veći deo grupe je prošao bez problema. Međutim odjednom je jedan carinik počeo da pravi problem i svi smo vraćeni. Smetalo mu je to što idemo u turski deo i što ćemo igrati tamo u parlamentu - objasnio je Tošić. Kako je srpska vojska i policija bila na visini zadatka, možete pogledati OVDE. Izvor: Tanjug/B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA