Najnovije

Novi zločin "međunarodne zajednice"

Zapad se nedvosmisleno trudi da u što kraćem roku napravi Veliku Albaniju. Dao je mig Albancima u Makedoniji da je za to došao odgovarajući moment. Našli su i makedonskog kvislinga Zaeva koji je, po naredbi svojih zapadnih gospodara odlučio da se, u dosluhu sa Albancima, Makedonija podijeli na dva dijela.

Emil Vlajki (Foto: Uns)

Piše: Emil Vlajki
Zaev je, svojim lažnim programom jednom uspio prevariti narod da glasa za njega. Ali kada je objelodanio svoj istinski, izdajnički program, makedonsko stanovništvo se svo diglo na noge, a ono je većina u toj zemlji. Pored toga, sreća je što je makedonski predsjednik Ivanov odmah shvatio o čemu se radi, odbio je dati mandat Zaevu da sastavi vladu i hrabro odolio pritiscima Zapada. U ovom času, Zapad u Makedoniji radi potpuno istu krvavu stvar koju je uradio u Jugoslaviji, Bosni i Hercegovini i u Srbiji, izaziva raspad i stvaranje muslimanskih tvorevina. Spreman je da, radi američkih geostrateških interesa izazove novi građanski rat na Balkanu. Možda se u ovom času kriza u Makedoniji nekako i razriješi, ali to neće dugo trajati.
Nakon otimanja Kosova, unaprijed određenog puštanja Haradinajačme se Zapad ruga Srbima i izazivanja građanskog rata u Makedoniji, Vučić bi trebalo da prestane sa božanskim pranjem ruku kao Poncije Pilat. Što bi rekao Isus Krist, ne mogu se imati dva gospodara. Mislim da mu je jasno. da ako se ova prljava igra nastavi, da će Albanci za par godina doći do Niša, a da Raška (Sandžak) čeka novi mig Zapada da bi i ona krenula putem samostalnosti. Vučić ima kvalitete velikog državnika, i sada je krajnji moment da nastupi odlučno. Da prestane sa jalovom retorikom i naizgled oštrim verbalnim nastupima koji se nikada ne konkretiziraju, a sve u ime „evropskog puta“ te navodnog mira u regiji; što više priča o miru, rat je sve bliži. Da osudi ponašanje Zapada u Makedoniji, da izdejstvuje stvaranje Zajednice Srpskih općina na Kosmetu, i da natjera Brisel i Vašington da prestanu podržavati velikoalbanske ambicije. Posjeduje i načine kako da to uradi. Samo treba stisnuti petlju i ugledati se na Ivanova. Ako to sada ne učini, jao si ga Srbiji. Neće od nje ostati čak ni beogradski pašaluk.
Bože pravde. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Snimak ulaska demonstranata u Sobranje.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA