Najnovije

Uklanjanje "Spomenika zahvalnosti Francuskoj" sa Kalemegdana

Na inicijativu čitalaca portala "Pravde" na sajtu "Peticije24.com" pokrenuta je peticija za uklanjanje "Spomenika zahvalnosti Francuskoj" sa Kalemegdana.

Spomenik kojitreba ukloniti (Foto: Beogradskatvrdjava.co.rs)

"Nakon sramne odlluke francuskog suda u Kolmaru da se zločinac, terorista, trgovac narkoticima i ljudskim organima pusti na slobodu, a da se zahtev Srbije za izručenjem ignoriše, predlažemo narodnu inicijativu da se potpiše peticija, a Gradskom sekretarijatu za zaštitu spomenika kulture u Beogradu, Ministarstvu kulture, gradskoj Vladi Beograda i svim ostalim relevantnim institucijama, uputi zahtev za uklanjanje Spomenika zahvalnosti Francuskoj”, jer Srbija definitivno Francuskoj nema više na čemu da zahvaljuje. Možda su ranije generacije Francuza bili časni ljudi, ali ovi Francuzi danas, su veoma neprijateljski raspoloženi prema Srbiji – najmanje u poslednjih 25 godina.
Francuska je:
- uvela sankcije Srbiji (tadašnjoj Jugoslaviji), 1992. godine
- bombardovala Srbe u Bosni, 1995. godine
- bombardovala Srbiju 1999. godine
- priznala lažnu šiptarsku državu “Kosovo” na okupiranoj srpskoj teritoriji, 2008. godine
- uslovila Srbiju da osudi (bez pouzdanih dokaza) srpske mladiće zbog ubistva pijanog i drogiranog francuskog navijača, Brisa Tatona, 2009. godine
- glasala za prijem lažne države “Kosovo” u UNESKO, 2015. godine
A, danas je Francuska ovoj listi (koja nije konačna) svojih sramnih akata prema Srbiji, dodala još jedan: pustila je na slobodu koljača, teroristu, šiptarskog iredentistu, trgovca heroinom, kokainom, trgovca ljudskim organima i dokazanog neprijatelja čovečanstva i humanosti. 
Francuska se na ovaj način stavila na stranu besprizornih kriminalaca, a Evropska unija, čiji je Francuska vodeći član, pokazala da ne poštuje principe koji se selektivno i neprincipijelno primenjuju, ili su, u ovom slučaju, mrtvo slovo na papiru. 
Srbija je trenutno pod okupacijom NATO pakta i Evropske unije, koja je ispostava anglo-američke mašinerije zla, te se od srpske kvislinške vlade ne može mnogo očekivati.
Zato se pokreće inicijativa za potpisivanje peticije, kojom se traži uklanjanje “Spomenika zahvalnosti Francuskoj”, koji je podignut na Kalemegdanu u Beogradu. Francuska je postala sramni saradnik terorizma, kriminala, zaštitnik ubica i koljača, te Srbija više nema ne čemu da joj zahvaljuje", stoji u obrazloženju ove inicijative. Peticiju možete potpisati OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Doček Haradinaja na Kosovu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA