Najnovije

Slobodarska partija Austrije i Zavetnici: Velikoalbanske pretenzije glavni faktori destabilizacije Balkana (FOTO)

Rukovodstvo Srpskog sabora Zavetnici ugostilo je delegaciju Slobodarske partije Austrije gospodina Kristijana Štrahea, koju su činili Maksimilijan Kraus, poslanik u Gradskoj skupštini grada Beča i Konstantin Dobrilović, predsednik Hrišćansko-slobodarske platforme i istaknuti član Slobodara.

Zavetnici i Slobodari (Foto: Promo)

Teme sastanka bile su odnos prema Evropskoj uniji, aktuelna politička situacija u regionu i jačanje međusobne saradnje između dve organizacije. Na početku razgovora predsednik Zavetnika, Stefan Stamenkovski, izrazio je zahvalnost austrijskoj delegaciji na principijelnom poštovanju srpskih državnih i nacionalnih interesa, pre svega na uvažavanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije i na istinskoj podršci političkoj samostalnosti Republike Srpske.

“Zahvalni smo austrijskim Slobodarima na činjenici da svuda i na svakom mestu ističu da su Kosovo i Metohija neotuđivi deo Republike Srbije , iako smo svedoci da zvanična politika EU u tom pogledu nije naklonjena Beogradu”, poručio je Stamenkovski. On je istakao da Zavetnici i Slobodarska partija Austrije baštine iste ideje, a to su suverenizam, evroskepticizam i očuvanje hrišćanskih vrednosti evropske civilizacije.

- Rast popularnosti i dobri rezultati Slobodarske partije Austrije predstavljaju ohrabrenje za sve nas i dokaz da je suverenizam budućnost evropske politike - istakao je Stamenkovski. Obe delegacije jednoglasno su ocenile da su velikoalbanske pretenzije i radikalni islamistički terorizam glavni faktori destabilizacije Zapadnog Balkana. Tom prilikom predsednik Zavetnika bliže je upoznao austrijsku delegaciju sa detaljima aktuelnih dešavanja u regionu i bezbednosnim rizicima, koji prete da eskaliraju u duboku balkansku krizu.

Poslanik Kraus zahvalio se Zavetnicima na gostoprimstvu i istakao da je susret Zavetnika i Slobodara početak produbljivanja konkretnije saradnje na obostranu korist državnih i nacionalnih interesa Srbije i Austrije. Obe političke organizacije zalažu se za intenziviranje strateških odnosa sa Moskvom. Delegacija Zavetnika još jednom je istakla da se apsolutno protivi daljem približavanju Srbije NATO paktu i da su u tom pogledu iskustva Austrije kao vojno neutralne države veoma značajna. Srpski sabor Zavetnici nastavlja jačanje međunarodne saradnje sa svim političkim subjektima i pojedincima koji uvažavaju srpske nacionalne interese u Evropi i svetu. Šta je Dodik pisao SB UN saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dolazak Zavetnika na anti-NATO skupu u februaru 2016. godine.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA