Najnovije

SRPSKO ORUŽJE U RUKAMA ASADOVIH TIGROVA: Evo šta presuđuje džihadistima na severu Hame! (FOTO)

Napredno oružje kojim su opremljene elitne "Tigrove snage" Sirijske arapske armije pred ofanzivu na severu provincije Hama, doneli su konačnu prevagu na ovom frontu, prenosi FNA.

"Tigrovi" (Foto: Fejsbuk)

Kako navodi iranska državna agencija, pozivajući se na izvore iz vrha Sirijske arapske armije, "Tigrovi" su pred intenziviranje borbi na severu Hame opremljeni "naprednim oružjem". Prema ovim navodima, jedinica koju predvodi general Suheil al Hasan, zadužila je srpski bacač granata RBG 40mm i najnovije modele ruske puške AK-47.
Rezultat slika za Serbian 40mm RBG Grenade Launchers


Jugoimportov RBG 40mm u rukama "Tigrovih snaga" (Foto: printskrin)
Uz to, SAA je u potpunosti zaustavila neprijateljske bespilotne letelice najnovijim dostignućem iz ratne radionice sirijskih konstruktora oružanih sistema.  U pitanju su "protivdronske" naprave - bespilotne letelice koje u potpunosti ometaju navigacione sisteme letelica koje su džihadisti koristili kako za izviđanje, tako i za ispuštanje eksplozivnih naprava. Tokom današnjeg dana, na frontu severne Hame džihadisti su pokušali snažnim kontranapadom da zaustave nezadrživo napredovanje Tigrovih snaga. U napadu, koji je odbijen bez većih gubitaka, džihadisti su koristili i nedavno dopremljene američke navođene protivoklopne TOV sisteme. Za to vreme, ruska i sirijska avijacija nastavile su "pripremu terena" za napad Tigrovih snaga na gradove Latmina i Kafr Zita, o čemu više možete da saznate OVDE.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tigrove snage u akciji: Video reportaža iz operacija na istoku Alepa 2016.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA