Najnovije

JOŠ SAMO 600 METARA: SAA će "pocepati" džep sa opkoljenim teroristima, sevaju optužbe o izdaji! (MAPA)

Sirijska arapska armija (SAA) je 29. aprila oslobodila zgradu Elektroprivrede blizu u blizini električne centrale u distriktu Al Kabun u istočnom Damasku.

Bitka za Kabun (foto: Jutjub printskrin)

Tako su Republikanska garda i Četvrta divizija raspoređena na svega 600 metara od trupa SAA zapadno od Al Kabun okruga.
SAA je takođe napredovala u pravcu juga, blizu škole Abdul Gani Badžkni, uporišta Hajat Tahrir al-Šama (ranije DŽabat al-Nusra, sirijski ogranak Al Kaide) u zoni Al Kabuna.

SAA teži da razdvoji opkoljenu oblast Al Kabuna na dva dela: severni ("Tašrim oblast") i južni deo. Ovo bi dovelo do kolapsa odbrane terorista u ovom regionu. Pobunjenici već imaju problema zbog nedostatka hrane i municije. Ako bi se džep razdvojio, situacija bi za Hajat Tahrir al-šam i njihove saveznike postala mnogo komplikovanija. 
U međuvremenu, SAA je nastavila da granatira pozicije militanata koristeći rakete Burkani i sistem za uklanjanje mina UR-77, uzrokujući, prema provladinim izvorima, velike gubitke kod pobunjenika.  Nezavisno od toga Ahra al-Šam je ustvrdio da je oštetio tenk SAA u KAbunu, tokom napredovanja sirijske vojske. Takođe su objavljene fotografije koje pokazuju pokušaj pobunjenika da odgovore na napade SAA.

Sa svoje strane, Al Rahman korpus je objavio da je situacija u Al-Kabunu loša i optužio DŽaiš al-Islam za učešće u opsadi okruga i da je grupa spremna da se preda Sirijskoj armiji. Sukobi između dve frakcije nastavljeni su u regionu Istočne Gute. Teroristi su pokušali proboj linija SAA, usledio je masakr. Video pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruski borbeni robot Uran 9 u Siriji
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA