Najnovije

SPREMITE SE ZA NOVE RATNE OPERACIJE: Tramp izvestio Kongres o svojim namerama u Siriji!

U pismu poslatom u subotu 8. aprila, Tramp je, koristeći dobro poznat rečnik svojih prethodnika, objasnio da je napad na bazu Šajrat izvršen kako bi se sprečila "humanitarna katastrofa".

tramp zajahao američku ratnu mašineriju (Foto: Sinhua, Pravda)

Američki predsednik Donald Tramp poslao je pismo Kongresu SAD-a u kom je obavestio zakonodavno telo o raketnom napadu na vojni aerodrom Sirijske arapske armije i namerama o daljim akcijama koje će ta zemlja izvršiti u skaldu sa svojim nacionalnim interesima, saopšteno je iz Bele kuće. "Obaveštajne službe Sjedinjenih Država imaju saznanja da su jedinice koje vrše svoje operacije sa ovog aerodroma odgovorne za napad hemijskim oružjem na sirijske civile na jugu pokrajine Idlib, koji se dogodio 4. aprila", napisao je Tramp. 
"Naredio sam ovaj napad kako bih umanjio sposobnost sirijske vojske da izvršava napade hemijskim oružjem i da bih odvratio sirijski režim od upotrebe zabranjenog hemijskog naoružanja, doprinoseći time stabilnosti u regionu i sprečavanju pogoršanja sadašnje humanitarne katastrofe u regionu", navodi Tramp u maniru identičnom svojim prethodnicima. 
Američki predsednik u pismu Kongresu naveo je i da će SAD preduzeti i dodatne mere kako bi odbranile svoje vitalne nacionalne i spoljnopolitičke interese. Da podsetimo, Sjedinjene Države izvršile su napad na sirijsku avio-bazu Šajrat, pre nego što je istraga specijalnog tela UN-a i započela, požurivši da krivicu svale na sirijskog predsednika Bašara al Asada. U napadu je nastradalo 14 ljudi, među kojima je bilo i četvoro dece iz obližnjeg sela na koje je pala jedna "zalutala" američka krstareća raketa. Kakve je reakcije jednostrani potez američkog predsednika izazvao u javnosti širom sveta i zašto sada mnogi, i na istoku i na zapadu, tvrde da je Tramp na kolenima pred pravim gospodarima Amerike, pročitajte OVDE.  Danas je opaljen i "prvi metak" od strane SAA prema američkim snagama u Siriji, o čemu više možete da saznate OVDE. A ovako je Tramp govorio pre nego što je postao predsednik SAD-a: "Šta ćemo dobiti bombardovanjem Sirije osim većih dugova i mogućeg dugoročnog konflikta? Obami je potrebno odobrenje Kongresa", napisao je Tramp kritikujući tada nameru Baraka Obame da pokrene vojnu peraciju protiv sirijskog predsednika Bašara al Asada. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA