Najnovije

OTKRIVENI STRAVIČNI DETALJI: Navijači Dinama planirali da ubiju Piksija na Maksimiru!

Navijači Dinama iz Zagreba "bed blu bojsi" planirali su da 13. maja 1990. godine ubiju kapitena Crvene zvezde Dragana Stojkovića, u toku nereda na "Maksimiru", otkrio je, posle 27 godina, bivši policajac Rafik Ahmetović.

Haos na utakmici Dinamo-Crvena Zvezda na Maksimiru 13. maja 1990 (Foto: Jutjub)

Policajac iz Bosne poznat po tome što ga je na toj utakmici napao Zvonimir Boban, u intervjuu za "Ekspres" otkrio je krvavi scenario koji su pripremali "BBB".
- Kad smo malo stegli pripadnike "bed blu bojsa" koji su sa "severa" utrčali na teren i pitali ih šta je bio motiv onog divljanja, čuli smo sledeće: "Dogovor je bio da se Piksi ubije!" Svi su govorili da su dobili naređenje da se ubije Dragan Stojković. Ubrzo je, s promenom vlasti, došlo do smena po policijskim upravama, pa se nije ni insistiralo na tome da se otkrije od koga je stiglo naređenje o Piksijevoj likvidaciji. Zašto njega? Verovatno zato što je bio u rangu s Bobanom, njihovim ljubimcem i kućnim prijateljem Franje Tuđmana - ispričao je Ahmetović.
Do legendarnog sukoba sa Zvonimirom Bobanom došlo je na centru kad je on hteo da zaštiti navijača Zagrepčana.
- Boban je pritrčao i pitao me šta radim na terenu. I ja sam se razdrao: "A šta ti radiš ovde kad vam je trener rekao da odete u svlačionicu?" Svi igrači su se bili povukli, ali su ostala njih trojica-četvorica. Umesto da ode, on je pozivao navijače na teren. Video sam da želi da se mlati, pričali su da ima crni pojas. Zahvatio sam ga palicom po preponi. On se odmakao od mene i nameravao je da me udari po rebrima, ali me je zakačio po ruci, izbivši mi šlem iz ruke, jer je od mog kolege iz Knina dobio udarac u lakat. Kad sam krenuo da podignem šlem, video sam Bobana u vazduhu sastavljenih kolena. Nisam mogao ni levo ni desno da se pomaknem. Udario me je nogama po ramenu i odgurnuo rukama. Nisam očekivao da će me napasti, u suprotnom bih se verovatno drugačije postavio. Ono što je sigurno jeste to da ga se ni najmanje nisam plašio - ispričao je Ahmetović. 

Zadatak da branim Diku

Svi policijaci su imali svoja zaduženja.
- Imao sam zadatak da brinem o golmanu Zvezde Stevanu Stojanoviću - otkrio je Ahmetović. - Kako se, međutim, zakuvalo oko centra, krenuo sam tamo i video kako je jedan Dinamov navijač krenuo prema mom kolegi s metalnom kantom u ruci, želeći da mu je nabije na glavu. Izbio sam mu kantu i udario ga nekoliko puta palicom po ramenu.
Pročitajte OVDE i zašto košarkaši tkz. Kosova neće igrati sa Srbijom u kvalifikacijama za Svetski kup? Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Neredi na Maksimiru 1990.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA