Najnovije

"ZNA GDE SU ZAKOPANI LEŠEVI": Asanž otpuštenog direktora FBI zove da radi u Vikiliksu! (FOTO)

Američki uzbunjivač i bivši obašetajac Edvard Snouden optužio je u četvrtak američku administraciju za političko uplitanje u smenu direktora FBI DŽejmsa Komija, koga je isti dan DŽulijan Asanž pozvao da radi za njegov Vikiliks.

DŽejms Komi, bivši direktor FBI (Foto: Jutjub)

Komi je otpušten s položaja direktora u utorak, i to nekoliko dana nakon svedočenja pred senatskim Odborom za pravosuđe zbog navodne umešanosti Rusije u prošlogodišnje predsedničke izbore.
Iako su mnogi protumačili njegov iznenadni otkaz istragom o ruskoj umiešanosti u izbore, zamenik glavnog pravobranioca Rod Rosenstejn kazao je kako je prvi čovek FBI-a otpušten zbog načina na koji je vodio istragu povezanu s Hilari Klinton, bivšim državnim sekretarem i demokratskom kandidatkinjom na predsedničkim izborima
U međuvremenu, Asanž je na Tviteru napisao kako će Vikiliks rado razmisliti o Komijevom angažovanju kako bi pomogao u istraživanju američke vlade. Dodao je kako je izvor iz FBI rekao da će iz Federalnog istražnog biroa 'početi teći kao s Nijagare'.

'Ali molim vas, prijatelji iz FBI, šaljite potpune dokumente ili će ih, kao što znate, mediji spinovati. Komijev otkaz je izuzetan blagoslov za transparentnost. Hocće li se kandididovati 2020', zapisao je Asanž na društvenim mrežama, podsetivši kako je 1993. godine tadašnji američki predsednik Bil Klinton otpustio šefa FBI-a Vilijama Sizonsa, nakon što je on odbio podneti ostavku posle preporuke glavnog pravobranioca.

Inače, Sizons, koji je bio optužen za etničko nasilje, bio je jedini čelnik FBI koji je otpušten.
'Gospodin Komi zna gde su zakopani mnogi leševi. Rad za Vikiliks ispunjava, poručio mu je Asanž.
Pročitajte OVDE šta je napisano u najnovijem CIA izveštaju koji pominje Balkan, Srbiju i Rusiju.
Izvor: T-Portal

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tvrde da je Komi pripadnik jednog Masonskog reda?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA