Najnovije

KONAŠENKOV ODUVAO AMERIČKOG GENERALA: U SAD-u o ovome možete samo da sanjate!

Ministarstvo odbrane Rusije nema potrebu za savetima o vojnim vežbama u svojoj zemlji, izjavio je portparol ruskog vojnog resora Igor Konašenkov, komentarišući izjavu komandanta američkih snaga u Evropi Bena Hodžisa.

Igor Koonašenkov (Foto: Tass)

Hodžis je ranije pozvao Moskvu da se potrudi da belorusko-ruske vojne vežbe "Zapad 2017" budu transparentnije. Hodžis je na ove vežbe pozvao novinare i posmatrače. - Nema potrebe da nam se savetuje da pozivamo medije na vojne vežbe, mi i bez savetovanja činimo to svake godine i nastavićemo sa tom praksom. Poslednje strateške vežbe "Kavkaz 2016" pratilo je više od 110 stranih novinara, naveo je Konašenkov. Prema njegovim rečima, "iz izjave generala Hodžisa, kao i uvek, teško je razumeti na koji način su njegove lične strepnje i brige povezane s učešćem novinara na ruskim vojnim vežbama". 
Konašenkov je naglasio da je u poslednjih pet godina teško pronaći zainteresovanog novinara ili medijsku kuću koje Ministarstvo odbrane Rusije nije pozvalo na vežbe koje organizuje. - O nivou transparentnosti borbenih operacija ruske avijacije i flote u Siriji general Hodžis teško da može i da sanja, dodao je Konašenkov. - Da je drugačije, američki televizijski kanali ne bi tako često greškom objavljivali snimke ruskog Ministarstva odbrane u Siriji kao ilustraciju borbe američke avijacije protiv terorizma na Bliskom istoku. General Hodžis bi, pre nego što nas pozove da budemo otvoreni, trebalo prvo da se seti da li je on makar jednom na vežbe američke vojske u Evropi pozvao ruske medije, zaključio je Konašenkov. Za to vreme Vladimir Putin je izborio priliku da se postavi kao ključna figura u istorijskim pregovorima koji uskoro mogu biti započeti između Severne i Južne Koreje. Više o tome, pročitajte OVDE. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Neravnopravna borba: Su-35 protiv F-35
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA