Najnovije

MERKEL U PANICI: Evropa da se drži zajedno pred izazovima koji predstoje!

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je evropske zemlje da se drže zajedno u svetlu novih neizvesnosti u vezi sa SAD i drugim izazovima.

Angela Merkel (Foto: Sinhua)

Kako kaže, Evropa mora da uzme svoju sudbinu u svoje ruke pred Bregzitom i predsedničkim mandatom Donalda Trampa.
- Prošla su vremena u kojima smo mogli u potpunosti da računamo jedni na druge. To sam iskusila u protekla dva dana - rekla je Merkel na predizbornom skupu u Minhenu.
Ona je napomenula da, iako će Nemačka i Evropa nastojati da ostanu u dobrim odnosima sa Amerikom i Britanijom, "Evropljani moraju da se bore za sopstvenu sudbinu". 
Kako je dodala, poseban akcenat treba staviti na tople odnose između Berlina i novoizabranog francuskog predsednika Emanuela Makrona. 
Poruka Merkelove usledila je nakon što je američki predsednik Donald Tramp izjavio u subotu da još nije doneo odluku o tome da li će podržati Pariski sporazum o klimi. 
- Konačnu odluku o Pariskom sporazumu doneću sledeće nedelje - napisao je Tramp na svom Tviter nalogu poslednjeg dana samita G7 u Italiji. 
Rojters je naveo da predsednik SAD nije želeo da se povinuje pritisku lidera drugih zemalja da podrži sporazum o klimi. Pogledajte OVDE kako je Bžežinski razbio SFRJ. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako je Tramp odbio rukovanje sa Angelom Merkel:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA