Najnovije

NA IVICI DIREKTNOG SUKOBA: Rusija i SAD prekinule saradnju na...

Ministarstvo odbrane Rusije od danas prekida saradnju sa SAD u okviru Memoranduma o sprečavanju incidenta na nebu iznad Sirije, navodi se u saopštenju ruskog spoljnopolitičkog resora.

Ruski avion u Siriji (Foto: syria.mil.ru)

Prema rečima vojske, od sada će u regionima gde ruska avijacija bude izvodila zadatke na nebu iznad Sirije svaki vazdušni objekat međunarodne koalicije smatrati vazdušnom metom.
Ruska vojska traži od američke komande detaljnu istragu incidenta, uz informisanje o njegovim rezultatima i preduzetim merama.
Prema njihovom mišljenju, obaranje aviona sirijskih Oružanih snaga od strane američke avijacije u vazdušnom prostoru Sirije je cinično kršenje sirijskog suvereniteta.
Rusko Ministarstvo odbrane smatra da akcije SAD protiv Oružanih snaga Sirije mogu se smatrati, faktički, vojnom agresijom.
- Ponovljene borbene akcije avijacije SAD pod izgovorom ’borbe protiv terorizma‘ protiv legitimnih oružanih snaga država-članica UN je najgrublje kršenje međunarodnog prava i faktički je vojna agresija na Siriju - navodi se u saopštenju.
Dodaje se i da je komanda koalicionih snaga u Siriji nije koristila kanal komunikacije za sprečavanje incidenata u vazduhu.
Američka koalicija za borbu protiv DAEŠ-a ranije je potvrdila da je oborila sirijski avion Su-22 u provinciji Raka nakon što je, navodno, bacio bombe u blizini pozicija kurdskih snaga. Damask je saopštio da je sirijski avion izvodio zadatke protiv terorista. Pogledajte OVDE masakr koji su Saudijci počinili u Jemenu. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako izgleda priprema za poletanje ruskog SU-30 u bazi Hmejmim:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA